Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 18, og er forelsket i en gutt på 16

Jente 18 år
 

Spørsmål
Jeg er en jente på 18, og er forelsket i en gutt på 16, jeg er straks ferdig på vgs, han skal starte i 1. til høsten. Vi har vært på dealern en stund, holder hender, og det lengste steget er klining... Er det galt å bli sammen? Det er 3 år, og gutten er yngst, men når vi er sammen føles det riktig, og vi begge er forelsket. Jeg er bare redd for rekasjonene til vennene mine, og hans foreldre og venner. Hva burde jeg/vi gjøre?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Hvis du er forelsket i denne gutten og vil være sammen med han, så er det overhode ikke noe galt i det. Det er dine og hannes følelser som skal taes hensyn til, og ikke alle andres.

Når man ellers snakker om problemene med aldersforskjeller, så er det fordi forholdet kan bli påvirket negativt av den grunn - ikke fordi venner og andre kan komme til å synes det er rart. Og i ditt tilfelle er heller ikke aldersforskjellen noe stor, det er bare det at det ikke er vanlig på den alderen at en jente på din alder er sammen med en to/tre år yngre gutt. Det betyr likevel ikke at det skjer! Hvis du liker denne gutten og føler at det er rett å være sammen med han, så er det ikke noe som er bedre enn det. Hvis du enda ikke har fortalt vennene dine eller foreldrene dine om han, så kommer de nok til å bli litt overrasket i starten. Jeg tror likevel de kommer til å forstå deg og være glad på dine vegne. Det er jo tross alt du som skal være i forholdet, ikke vennene dine eller foreldrene dine!

 

Mvh

Ungdomsredaksjonen, ung.no


Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om aldersgrenser?

Foreldrene dine slutter å ha rett til å være hjemme fra jobb med lønn om du er syk, når du blir..