Hopp til hovedinnholdet

Problemet er det at eg er 14 år og han er 18, er det pedofili eller ulovlig å bli i lag med ein som er så mye gamlere enn meg?

Jente 14 år
 

Spørsmål
hei... okey, det har seg sånn at eg var på ei øvingshelg og der møtte vi folk fra ein annen by, der var det ein gutt som eg blei stuupforelska i... Mange sier at han er rar o.l. , men eg syns det er det som gjør han spesiell. Problemet er det at eg er 14 år og han er 18, er det pedofili eller ulovlig å bli i lag med ein som er så mye gamlere enn meg? Det er jo bare 4 år da, men er litt bekymra for eg er så forelska at det gjør vondt...
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er deilig å være forelsket, men av og til kan dette by på litt problemer også. Jeg synes at det er kjempe viktig og fint at du lytter til dine egne følelser og ikke lar deg påvirke av hva andre synes om denne gutten. Det spesielle er jo spennende:) Men over til aldersforskjellen mellom dere to. Det er jo en ganske stor aldersforskjell og det spørs om dere to ikke har litt forskjellige behov, men det er ingen lov som sier at dere ikke kan være sammen. Det som er, er at du er under den seksuelle lavalder (som er 16 år)noe som betyr at det er straffbart for en på 18 år å innlede et seksuelt forhold med deg. Men det er jo absolutt mulig å ha det hyggelig for det. Ønsker deg en god sommer.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om konfliktløsning?

Kan du 'gjøre opp for deg' selv om du har stjålet fra arbeidsgiver?