Hopp til hovedinnholdet

Jeg er i lag med en gutt. Problemet er at vi ikke tørr å si noe fordi da er det mange som kommer til å mobbe meg, både storesøstra mi, og andre "venner"..

Jente 13 år
 

Spørsmål
Hei! Jeg er i lag med en gutt. Problemet er at vi ikke tørr å si noe fordi da er det mange som kommer til å mobbe meg, både storesøstra mi, og andre "venner".. og noen mobber sikkert han og, fordi han er nesten 2 år yngre.. Derfor holder vi det hemmelig.. Noen tips til å få slutt på det å bli mobbet? Blir mobbet for andre ting også, enten gjør jeg en "fun story" ut av det, eller så ignorerer jeg det.. Takk på forhånd. ^^,
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Huff så ille at ikke folk kan få la dere være i fred! Det er sikkert kjempeleit å ikke kunne vise det fram når du har funnet en god gutt å være sammen med.

Jeg synes egentlig du har funnet fram til gode måter å takle mobbingen på. Med "fun story" mener du kanskje at du ler litt av deg slv og ikke tar det så høytidelig? Ignorering er også effektivt mot mobbing, mobberner går gjerne lei hvis de ikke får noen respons hos offeret sitt.

Det er dumt at storesøsteren din er en av dem som mobber. Tror du at hun tenker på det på den måten? Kanskje hun mener at hun bare tuller med deg, kanskje er det ikke så vondt ment? Uansett synes jeg du skal ta dette opp med henne hvis du kan. Hvis ikke, kan du gå til foreldrene dine og be de ta en prat med henne. Si tydelig fra om at du blit lei deg og ikke liker måten hun behandler deg på. Siden hun nok egentlig er glad i dag og vil at du skal klare deg bra, er det håp om at hun stopper når hun blir gjort klar over hva hun driver med. 

Det beste rådet jeg kan gi deg er å si fra til voksne før mobbingen blir for ikke. Ikke gi deg før du får hjelp. Ingen skal behøve å bli mobbet! Jeg synes du virker som en tøff og sterk jente som velger dine egne veier. Har stor tro på at dette skal gå bra.

Lykke til med kjærligheten!

Vennlig hilsen helsesøster. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer

Hvem mobber?

Mobbere har gjerne et eller flere kjennetegn til felles, og vi har listet opp disse nedenfor. Vær likevel oppmerksom på at vår liste kun peker på hovedtendenser, og i enkelte tilfeller kan bildet av mobberne være annerledes.

Les mer

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om adopsjon?

Har du rett til å vite hvem dine biologiske foreldre er?