Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ei jente på snart 14 år, jeg er forelsket i noen som er snart 19 år.

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei : ) Jeg er ei jente på snart 14 år, jeg er forelsket i noen som er snart 19 år. Jeg vet det er mye i aldersforskjell men, begge vil ha hverandre. og jeg er kjempe glad i han. han er det i meg også. men jeg vet ikke helt. hva skal vi gjøre? siden han er mye eldre enn meg?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I utgangspunktet så tenker jeg at aldersforskjellen mellom en på 19 år og en på 14 år er veldig stor. 19 åringen er å betrakte som en voksen, mens 14 åringen fortsatt er et barn. Interessene er gjerne også veldig forskjellige når aldersforskjellen er såpass stor og det samme er hva man forventer av forholdet. Jeg mener derfor at i de fleste tilfeller er det ikke greit for en på 19 å være sammen med en på 14.

Rent seksuelt er det straffbart for en 19 åring å være sammen med en på 14 år. Som du kanskje alt vet er den seksuelle lavalder 16 år. og det er straffbart å ha både det som vi kaller for ”seksuell omgang”, og ”seksuell handling” med en person under denne alderen, se straffeloven §§ 196 og 200, annet ledd. Handlingen vil være straffbar selv om det er frivillig fra begges side. Straff kan likevel i enkelte tilfeller falle bort dersom personene er jevne i alder og utvikling. I ditt tilfelle er det nok for stor aldersforskjell mellom dere til at straffen vil kunne falle bort.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om skilsmisse?

Hva menes med underholdningsbidrag?