Hopp til hovedinnholdet

Tiltrukket av en mye yngre jente.

Gutt 16 år
 

Spørsmål
Hei, gutt på 16 år her. Tar bussen til og fra skolen, og noen dager før Jul eller noe spurte en 8 år gammel jente meg om hva jeg ønsket meg til Jul! Så svarte jeg bare på tull at jeg ønsket meg henne, hun også skjønte at det var tull. Men før jeg visste ordet av begynte jeg å like henne! Vi bor ganske nærme hverandre, kanskje 2 km fra. Og for noen uker siden var det barnas dag i bygda jeg bor i. På lørdagen skulle jeg selge pølse på dugnad for ungdomssklubben, det gikk helt fint, og det var nattåpent på klubben den kvelden. Jeg holdte meg våken hele natta. På søndagen var det barnas dag igjen , men det var kanskje 5km - 1 mil unna (ja jeg er dårlig på beregning). Da syklet jeg og en kamerat opp dit, og der så jeg selvfølgelig jenta igjen. Jeg prøvde å gå et annet sted for å få henne ut av tankene mine. Så gikk dagen, og det var på tide å sykle hjem igjen. På veien hjem kjørte hun forbi meg, hun snudde seg og kikket på veien bakover i bilen og vinket til meg, da smilte jeg. På veien rett før innkjørselen før jeg var hjemme er det et verksted med skogsdrift og sånn. Jeg syklet forbi der og kastet et blikk opp der og IGJEN så jeg hun! Hun ropte "hei!" og jeg bremsa med bakbremsen så det vinte i asfalten. Så syklet jeg opp der, døra til verkstedet var åpent, jeg kikket inn der og der sto faren og pusset en stoor båt! Jeg sto der i kanskje 10 sekunder og følte meg bare utrolig dum! Tror ikke jeg visste hva jeg gjorde for jeg hadde trossalt ikke sovet på 37 timer! Jeg følte meg som en maur i forhold til han. Jeg fikk fram noen ord og det var: "Ja, det var så stort her inne ja!" Faren svarte: "Ja, det er det." Det var MYE større der inne enn jeg hadde forestilt meg for det går inni fjellet. Jeg snudde sykkelen og fikk kommet meg hjem. Igår satt jeg med ned og leste avisa. Bladde opp på bursdagsspalten, IGJEN så jeg hun! Hun fylte 9 år. Det er 7 års forskjell! Det er akkurat som om hun forfølger meg hvor jeg enn går! Jeg vil så gjerne få henne ut av hodet mitt for jeg VET at dette aldri kommer til å fungere! Har du noen tips?!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ut som om du er reflektert i forhold til dette temaet, og det er et meget bra utgangspunkt!

Det å være tiltrukket av jenter som er yngre enn en selv er i seg selv ikke sykt eller farlig, men det handler først og fremst om hvor unge disse jentene er. I dette tilfelle er det snakk om et lite barn og da blir det raskt mer alvorlig.

Siden du selv opplever dette som et problem og er bekymret, vil jeg anbefale deg å snakke med noen om dette. Ett alternativ vil være å snakke med helsesøster eller lege om dette. De vil kunne prate med deg, og eventuelt henvise deg videre til noen som er flinke på dette området. Det finnes også andre instanser som jobber spesielt med akkurat disse temaene. Et av disse er Institutt for klinisk sexologi og terapi. De har nettsider her: www.oslo.kommune.no/dok/felles/oslohjelp/t4/
Hvis du ikke bor i Oslo kan du likevel kontakte dem for å høre om de kjenner til noen i ditt nærområde som du kan prate med.

Du kan gjerne også ringe SUSS for å prate om dette. Hos oss er du helt anonym, og du kan også drøfte andre problemstillinger du måtte ha.
Håper å høre fra deg, eller at du finner noen som du kan prate godt om dette med!

God sommer.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om å tilfredsstille?

Er det ulovlig å massere hverandres kjønnsorganer?