Hopp til hovedinnholdet

Er det for stor aldersforskjell?

Jente 16 år
 

Spørsmål
liker en som er 20 år, er det greit eller er det forr stor aldersgrense? jeg er 16 og er litt skeptisk. vi har ikke gjort noe,men liker han gådt!! hva skal jeg gjøre? er det for stor aldersgrense?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

4 år er ganske stor aldersforskjell, spesielt når dere er så unge. Man kan tenke at det ikke er så mye forskjell når det er snakk om en på 31 og en på 35, men når dere er i den alderen er det så stor forskjell på hvor langt man har kommet i livet og hvordan man oppfører seg og ser på ting. Han har garantert andre syn på sex osv, og helt andre erfaringer. I tillegg har han andre venner, og oppfører seg på en annen måte enn det du og dine venner gjør.

Kanskje vil det gå greit, men det må i alle fall være slik at du kjenner han såpass godt til å se at det ikke kommer til å bli noen større problemer med forholdet. Dere kommer garantert til å få noen utfordringer når det gjelder nettopp det, men det spørs jo hvorvidt dere klarer å komme gjennom det. Du kan kun selv bedømme om du synes det er verdt det, og det kommer selvfølgelig også an på hva han mener om det - for det er i de fleste tilfeller den eldste som synes det blir et problem. Det må ikke være slik at du føler deg presset bare pga at han er eldre enn deg, og det må være gjensidig respekt mellom dere to.

 

Mvh

Ungdomsredaksjonen, ung.no


Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Rettigheter for elever

Kan du klage på standpunktkarakteren din?