Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en gutt på 18 år og jeg er sykt forelsket i ei jente som snart er 13 år.

Gutt 18 år
 

Spørsmål
Hei. jeg har sendt inn et spørsmål her tidligere men tror jeg spørte på feil side men her kommer spørsmålet. jeg er en gutt på 18 år og jeg er sykt forelsket i ei jente som snart 13 år som forøvrig er min nabo og jeg syns det høres sykt ut og det synes sikkert dere også men jeg kan ikke la være å tenke på henne og jeg drømmer til og med om henne. og jeg tror hun liker meg også eller jeg er nesten sikker på det men jeg tør aldri å spørre henne om hun liker meg eller bare kysse henne selv om jeg har sykt lyst. og jeg har sett andre innlegg her og har sett dere har svart med at man sjeldent har mye til felles når det er så stor aldersforskjell men vi har det, og vi kan prate om alt og vi er nesten bestevenner men jeg vil så gjerne ha litt til. er det helt sykt av meg å spørre om hun liker meg eller bare kysse henne? P.S. jeg ville aldri presse henne til noe hun ikke vil selv uansett hva..
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til oss.

Det kommer ganske tydelig fram at du er rimelig forelsket i denne jenta, og at du bare vil hennes beste. I og med at du selv problematiserer dette med aldersforskjellen, forstår jeg at du selv synes dette er vanskelig. Jeg synes ikke det er "sykt" at du forelsker deg i en som er yngre enn deg. Forelskelse er en underlig tilstand som skjelden lar seg kontrollere.

Du beskriver et venneforhold som tydeligvis betyr mye for deg. Det virker på meg som om du selv er i stand til å tenke over endel av de problemene som et slikt forhold kan innebære. Jeg kan ikke si hverken "go for it" eller "ligg unna". Dette må du selv vurdere. Men jeg kan gi deg noen tanker som du selv må finne ut av.

- Hvilken pris må du betale dersom hun ikke vil? Vil du risikere et godt vennskap ved å gå videre?
- Vil dere kunne møte hverandre ikke bare emosjonelt, men også sosialt og på andre måter når den stormende forelskelsen etterhvert roer seg?
- Er det viktig for deg å ha felles venner som dere kan være sammen med som par/kjærester?
- Hvis dere fortsetter som nå, kun som venner, vil du kunne se på at hun får seg en kjæreste. Vil du fortsatt kunne være henne beste venn?

Jeg er lei som at jeg ikke kan gi deg noe fasitsvar her. Du kan eventuellt finne deg en god kamerat som du stoler helt på, og snakke litt med han om dette. Ting blir ofte litt klarere når man får snakket om det. Du kan også kontakte noen på helsestasjonen for ungdom der du bor. De er til å stole på og er gjerne en god samtalepartner.

Lykke til !


med hilsen fra Helsebror
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om Europa og EU?

Hvor mange medlemsland er det i EU?