Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i en eldre mann. Er det galt?

Jente 16 år
 

Spørsmål
Hei. Jeg er forelsket i en gutt/mann som er 29 år. Han er veldig snill, og han får meg til å føle meg glad. Han er den som betyr mest for meg. Er det gale at jeg er forelsket i han, siden han er 29? Han gjør ikke noe som jeg ikke vil. Vi bruker å kysse og sånn, men ikke noe mer.Jeg har aldri følt noe lignende med noen andre før, har kjent han nå i 8mnd, og har likt han så og si like lenge. Snakker med ham hele tiden. Jeg elsker han, men kan ikke si det til noen. Hva bør jeg gjøre?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål.

Det høres ut som om du og denne mannen har det veldig fint sammen, og det er jo det aller viktigste. Du har registrert at du er 16 år, og da er det jo også tillatt for dere å ha et seksuelt forhold om dere ønsker det.

Det er veldig vanskelig å komme med noen klare anbefalinger til hva du bør gjøre. Det er jo du som må ta stilling til om dere skal vise at dere er et par.
En del synes at en slik aldersforskjell som du angir er ganske mye, og skjønner ikke at dere kan ha noe til felles.
Til syvende og sist er det dere som må få vurdere om dette er et bra forhold for dere å være i. Hvis dere synes dere har det fint sammen, og at dere har masse felles interesser, ønsker og verdier, så har dere et fint grunnlag for et forhold til tross for aldersforskjellen.
Hvis andre ser hvor fint dere har det sammen kan det godt hende at de kommer til å se positivt på dette forholdet, men det er også sannsynlig at dere vil få noen reaksjoner på dette. Det er det lurt å være forberedt på.

Lykke til!

Med vennlig hilsen SUSS.no, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS.no er også helt anonym.
Du kan også sende inn spørsmål til SUSS på Juntafil på NRK Petre.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Den store vennskapsquizen. Er du en god venn?

Du er sjalu på vennen din. Hvordan takler du problemet?