Hopp til hovedinnholdet

Han er eldre, og det er mange som liker han. Jeg er sjenert. Hvordan skal jeg få han til å like meg?

Jente 14 år
 

Spørsmål
Jeg er en jente på 14 år, og jeg er forelsket i en gutt på skolen min. Jeg har likt han lenge nå, og vi får ofte blikkontakt og sånt, og vær eneste gang jeg går forbi han sier han hei eller vinker til meg. Den eneste gangen vi har liksom sakt mer enn et ord til vær andre var en gang han sa at " du er søt" jeg sa bare takk. Han smiler alltid til meg, og er ofte i nærheten. Det er bare det at han er 3 år eldre enn meg(han er fra utlandet og måtte da begynne i en klasse under) og liksom hvis jeg spør han og vi blir kjærester, så er jeg redd for hvilken forventninger han har av meg. Han er jo 17 år, og jeg tror ikke han er jomfru akuratt... Jeg vet om mange jenter som også liker han, og de fleste av de har fylt 16. Og dessuten har jeg ikke nok selvtillit til å tørre å snakke med han. For helt til jeg var 12 år var det ingen gutter som likte meg. De kalte meg stygg, brilleslange, nørd osv. Men etter jeg ble tolv mistet jeg bollekinna, fikk bedre klestil, fikk finere hår, ble kvitt brillene, og fikk store pupper og former. Nå har jo guttene ingen ting i mot meg, men jeg har likavell så dårlig selvtillit at jeg ikke tør å prate skikklig med han.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er bra du har fått bra selvtilgitt- for du høres ut som en hyggelig jente! Det du må tenke på er at han faktisk har vist interesse for deg. Når han alltid smiler og vinker til deg, så betyr det faktisk noe. Når dere til og med han utvekslet er par ord, og han sa "du er søt", er det ingenting og misstolke. Han må ha noe for deg.

Jeg skjønner det kan være vanskelig å snakke med han, ettersom at du hadde dårlig selvtilgitt før, og han er eldre. Men du må tenke på at hvis du virkelig har lyst til å bli sammen med han, så må du vise hvem du virkelig er! Selv om du kommer til å være kjempenervøs første gang du snakker med han, må du bare tenke at du tilslutt kommer du til å få han. Det er alltid første gang som er verst (når man skal snakke sammen), men ting blir mye bedre de andre gangene. Da faller kjemien bedre inn, og det letter en god del på den nervøs stemmningen. Og du må ikke tenke så langt som at han har mistet jomfrudommen, og ikke du. Slike ting kan du ta etterhvert. Og slike ting faller seg som et mer naturlig samtaleemne jo mer kjent dere blir.

Så mitt råd til deg, er at når han sier "hei" til deg- er det din sjanse. Snakk med han mer og mer for hver gang, og tilslutt faller samtalen av seg selv. Selvom du er nervøs, så tenk at det er han du vil ha, og såpass må du ofre!

Lykke til, det kommer til å gå kjempefint!

Mvh,
ungdomsredaksjonen i ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Novelle: "Venner, uvenner og kjærester"

Hjerte

Jeg tramper opp den lange trappen til soverommet mitt. 20 trappetrinn er det. I en fart får jeg smelt igjen døren etter meg. Hele huset rister. Det rister som om et F-16 fly skulle ha sust 1m over huset. Det var sinnet mitt som var braket løst. Sinnet mitt var som en tornado. En ustoppelig tornado.

Innlegget er skrevet av Othilia

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om dine klagemuligheter?

Hvor henvender du deg hvis du vil reservere deg mot telefonselgere?