Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg snakke med kjæresten min om at følelsene mine for ham begynner å forsvinne?

Jente 17 år
 

Spørsmål
Jeg har en kjæreste som jeg har vært sammen med i nesten 2 år nå. Vi har det veldig fint sammen og har ikke hatt mye problemer gjennom den tiden vi har vært sammen. Jeg er utrolig glad i ham. Men, jeg har en dårlig følelse av at jeg begynner å miste litt følelsene for ham. Eller, jeg har fortsatt litt følelser igjen for ham men de er ikke like sterke som de pleide å være før. Jeg tror noe av det problemet ligger litt i at jeg har begynnt å like en annen. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det, men han andre gir meg liksom en ny god følelse jeg føler nå at jeg har savnet en stund. Denne nye gutten er jo egentlig stebroren min, men vi pleier ikke å se på hverandre som familie, heller mer som venner. Vi er jo tross alt ikke av samme kjøtt og blod og han har ikke vært der i alle år heller. Han har sagt til meg at hvis jeg var singel ville han hatt meg og han har prøvd seg litt på meg, men jeg vet ikke om han helt mener et forhold da, og jeg er ikke den personen som ville kysset eller ligget med noen andre mens jeg er i et forhold så jeg har ikke latt ham gå så langt, jeg har såpass respekt for han jeg er sammen med at jeg ikke skal gå bak ryggen hans å gjøre noe dumt så lenge vi er sammen. Men problemet er jo det at jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre! For jeg savner de følelsene jeg hadde hos kjæresten min, men jeg klarer ikke helt å finne dem tilbake. Jeg er utrolig glad i ham og noe inni meg sier at jeg ikke klarer meg uten ham, jeg har tross alt en bra framtid sammen med ham hvis det skulle blitt oss i framtiden. Tenk om jeg aldri finner noen bra gutter som han igjen til å dele framtiden min med? Men jeg føler også at det bare er fordi jeg er vandt til å ha ham der. Jeg er redd for å slå opp med ham hvis det blir løsningen til slutt, han har fortalt meg flere ganger at han kommer til å bli helt ødelagt hvis han mister meg, at han aldri kommer til å bli seg selv igjen. Han sier hele tiden at han vil være sammen med meg for alltid og at han håper at vi en dag skal gifte oss og stifte familie. Jeg vil virkelig ikke ødelegge ham på noen måte. Han har vært gjennom e kjærlighetssorg før og da druknet han alle sorgene i alkohol en stund. Men dette forholdet har vært mye mer seriøst enn det forige han var i så jeg er redd for hva han vil gjøre hvis jeg slår opp. Hva skal jeg gjøre?? Bør jeg snakke med kjæresten min om at følelsene mine for ham begynner å forsvinne? Men hva kan liksom vi gjøre for at de skal komme tilbake? Vi kan jo ikke akkurat ta fatt i ei fiskestang og fiske dem opp igjen. Jeg trenger virkelig noen gode råd til hva jeg skal gjøre, for jeg vet virkelig ikke hva jeg vil. Jeg har ikke lyst til å såre noen...
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Dette hørtes ikke så lett ut, nei. Jeg skjønner godt at du ikke helt vet hva du skal gjøre. En ting som er sikkert er at når man har vært sammen en stund, så går følelsene litt i bølgedaler. Noen ganger føler man seg så forelsket at man holder på å sprekke, mens andre ganger er kjærligheten litt mer slunken selv om man fortsatt er utrolig glad i kjæresten sin. Sånn er det bare. Man kan ikke sveve på en rosa sky hele tiden.

 

En annen ting er at man kan bli veeeeldig sjarmert når man får oppmerksomhet fra en annen selv om man er i et forhold man er lykkelig i. Jeg syns du skal tenke igjennom endel ting før du eventuelt snakker med kjæresten din:

Er denne andre en du kunne tenke deg å ha samme nærhet med som du har med kjæresten din? Langsiktig? Eller er du sjarmert fordi du får oppmerksomhet, og du savner å være stormende forelsket? Hvordan ville du ha følt det dersom kjæresten din ikke kontaktet deg hver dag, ikke fortalte deg hva han følte, og du ikke lenger kunne være nær han som før? Hadde det vært helt greit?

 

Det er klart at kjæresten din hadde blitt helt knust om du gjorde det slutt. Selvfølgelig. Ellers hadde han jo ikke vært såå glad i deg? Men sånn er livet. Ikke alle forhold varer evig. Jeg syns jo ikke det er så bra at han forteller deg at han aldri kommer til å bli seg selv igjen dersom du gjør det slutt, for det legger et enormt press på deg. Og det er nok også en sannhet med modifikasjoner. De fleste kommer seg til hektene igjen etter et brudd. Det tar tid, det er klart, og man blir lei seg. Men det går jo over en gang. Så du må ikke la det legge føringer på hva du bestemmer deg for å gjøre. Dersom du har følelser for en annen, og du er sikker på det, er det ikke rettferdig å fortsette å være sammen med han. Verken for deg eller han.

 

Tenk godt gjennom det, vær sammen med kjæresten din og forsøk å kjenne på hva du føler for han. Tenk over hvordan du ser for deg den (så langt som mulig) perfekte kjæresten for deg, og se hvem som kommer nærmest den "beskrivelsen".

Lykke til!


Vennlig hilsen

ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forhold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forhold


Quiz: Hva vet du om russetida?

Hva sier kjøretøysforskriftene om russebusser?