Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror jeg er lei av kjæresten min..

Jente 16 år
 

Spørsmål
Hei, jeg vet ikke helt om dette passet her men.. la gå! jeg blir 16 og jeg ble sammen med en gutta da jeg ble 15, med andre ord vi har vært sammen i snart et år. og de første månedene er jo alltid sånn at man er hodestupsforelsket. men jeg føler det ikke sånn nå. det er vel mer "Elsker deg" og siden han er så mye eldre så blir det også litt rart. jeg vet ikek jeg har aldri tenkt på det men siden han ble 21 i år såe. men familien min bryr jo seg egentlig ikke men det er liksom sånne dumme "regler" eller hva jeg kan kalle det. i begynnelsen så tenkte jeg liksom ååå vi skal gifte oss og få barn og alt det der, men ettersom tide har gått så inser jeg jo det at det faktisk ikke kommer til å skje for trossalt jeg er bare 16.. og det er liksom sånn at når jeg skal invitere han opp så på en måte gjør han alt så mye vanskligere på en måte, men når jeg er med han så innser jeg jo det at jeg er ufattelig glad i han og hans familie. noen ganger når jeg ikke er sammen med han så tenker jeg at det rett og slett ikke funker, men jeg får også dårlig samvittighet når jeg tenker sånn.. så er det flere ganger han liksom aldri svarer på meldinger eller noe sånt, men.. så jeg lurer på om jeg liksom skal snakke med mamma om det også. for den jeg skal gifte meg med og alt det der skal jeg syntes er helt perfekt og sånn for meg og ingen andre. og for å være helt ærlig så er vel kanskje ikke han det. men samtidig så er jeg så ufattelig glad i han og men hvis jeg tenker på det så ville jeg liksom ikke ha blitt sånn kjempe lei meg om det skulle blitt slutt. så dette er vel ikke helt som et spørsmål men litt mer hva dere syntes dette "høres" ut som og hva dere ville ha annbefalt.. Hilsen meg!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det høres ut som du begynner å bli litt lei av å være i et forhold. Du burde snakke med han om det. Spør hva han tenker og mener, og hva han synes dere burde gjøre. Kanskje dere finner en kjempefin løsning som gjør slik at du ikke bli lei til tider? Men husk og fortell han at du er kjempeglad i han, og han sin familie, og at du ikke alltid har lyst til å slå opp- kun noen ganger.

Det at du er beskymret for hvem du skal gifte deg med, burde du ikke tenke på enda! Det er mange år til, du er jo tross alt bare 16 år gammel, og ta det når den tid kommer.
Det jeg ville ha rådet deg til, er å snakke med kjæresten din om problemet og ta det derfra. Resten tar du etterhvert!

Mvh,
ungdomsredaksjonen i ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Novelle: "Ensomhet"

Gutt sitter inntil et tre og gråter ( colourbox.com)

Her sitter jeg, en 16 år gammel jente og gråter. Tårene triller sakte, men bestemt nedover kinnene mine. Jeg er ensom.

Diktet er skrevet av Siri

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om forelskelse?

Hvordan kan du vise din forelskelse til gutten/jenta du liker?