Hopp til hovedinnholdet

Sommerflørt som var 10 år eldre, har alderen noe å si i et slikt tilfelle?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 15 år. har akuratt vært på ferie i Kroatia, der jeg møtte en kjempe søt 'gutt'. jeg kan språket litt så vi fikk snakket en del osv. vi så på hverandre på stranda, og badet sammen. alt var liksom som i en film. når det kommer til gutter kan jeg være veldig sjenert, særlig når jeg ikke snakket så bra kroatisk. han strøk meg stadig på armen og håret og sa at jeg måtte slappe av osv... problemet med alt dette er at han er 25 år... vi fikk aldri kysset eller noe slikt. men stadig vekk etter jeg reiste hjem igjen for noen dager siden, tenker jeg heeeele tiden på ham og angrer på at jeg aldri lot ham kysse meg. jeg fantaserer hele tiden. vi snakker bare på facebook sammen nå. og jeg blir helt sprø av at jeg ikke får se ham. vi skal kanskje reise tilbake en gang til i sommer. men problemet er den teite aldersforskjellen! jeg vet ikke om det er kommet følelser eller om jeg bare er forvirret. synes dere alder har noe å si i slike tilfeller? hvis du kunne satt deg selv i min situasjon, hva ville du gjort?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det er alltid morsomt med sommerflørter, og det er alltid trist når man må dra hjem igjen. Slik er det for alle! Jeg må nok si at 10 år i aldersforskjell er veldig mye, og det hadde du merket om du hadde vært mer sammen med han. Når kulturforskjellen kommer i tillegg, er det ikke et ideelt forhold. Det kan godt tenkes at det er vanligere i Kroatia å være  sammen med mye yngre jenter enn det er i Norge.

 

 

Jeg synes likevel ikke at alderen er et problem du trenger å tenke på. Nå er det slik at han bor i Kroatia og du i Norge, og dere kommer høyst til å møtes en gang i året. Jeg synes du kan prøve å glemme han. Det er greit å ha kontakt, det er sikkert bare koselig, men du må innstille deg på at han bare var en sommerflørt og ikke kommer til å bli noe mer enn det. Kanskje kan du tenke slik at det er bedre at dere ikke kysset, for da blir det lettere å komme over det. Det er alltid vanskelig å komme over en sommerflørt og prøve å gå videre, men du må heller se på det som en morsom opplevelse og et fint minne enn noe mer. Det er alltid mye følelser inne i bildet når man møter noen over så kort tid og har det så bra. Men det tar litt lengre tid å bli forelsket og glad i noen.

 

Mvh

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell


Quiz: Hva vet du om alkohol?

Hva er så farlig med metanol?