Hopp til hovedinnholdet

Hun er 6 år eldre, er det et problem?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

hei! eg er forelska i ei jente som er 6 år eldre enn meg (eg er 17, ho er 23) e det litt for stor aldersforskjell? eg oppfører meg veldig voksent og er veldig moden for alderen. vi er veldig gode venner og finn på veldig mye sprell og har det mye koseli ilag og vi bryr oss ikke noe om alderforskjellen(ikke noe storesøster-figur-drit) skal jeg ta sjansen og satse på et forhold?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

 

Mange vil nok se på seks års aldersforskjell mellom en 17 og en 23 - åring som mye. Til tross for at dere ikke bryr dere om aldersforskjellen, eller ikke plages av dette, kan det oppstå hindringer som vanligvis ikke ville ha oppstått hvis du var sammen med en jevnaldrende.

 

Det er vanlig at man selv føler man oppfører seg modent og voksent, også ser man tilbake et par år senere - og ser at man ikke var moden som man følte seg da.

 

Du sier dere er gode venner. Du burde virkelig vurdere om du klarer å beholde henne kun som venn, eller om du virkelig vil satse på forholdet deres. Det du må ha i bakhodet er at dere er på svært forskjellige stadier i livet. Hun er 23 år gammel og skal (/driver å) studere(r), mens du går på videregående. Hvordan blir det når du skal henge sammen med hennes venner og motsatt?

 

Du får tenke litt over det jeg har nevnt - lykke til uansett hva du gjør :-)

 

Hilsen ungdomsjournalisten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell