Hopp til hovedinnholdet

Løy om aldere, hvordan ordner vi opp?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Vi er to gutter på 14 år som lurer på en ting. For en stund siden møtte vi et par jenter som vi likte veldig godt, og ble bedre kjent med. Vi var hos hverandre og så på film, osv. Etter at vi hadde kjent dem i to uker, så skulle vi bare tulle med en liten ting. Vi sa at vi var ett år yngre enn det vi egentlig er. Så spurte hu ene om det var "bombesant" da sa vi at ja, det var det. Vi tenkte jo at hu bare tulla med det, for hu er to år eldre enn oss, altså 16, så vi regna jo egentlig med at hu bare tulla. Når vi skulle hjem igjen, så spurte hu oss om vi virkelig var ett år yngre, men da sa vi at vi bare tulla med det, og at det var en liten spøk. Da ble hu skikkelig sjokka, og sa at hu aldri kunne stole på oss mer. Vi ble ganske sjokka selv, over det hu sa, og spurte om vi ikke var venner i det hele tatt. Nei fikk vi til svar, for hu kunne aldri stole på oss mer. Hva mener hu med dette? Har dere noen forslag til hva vi kan si for å ordne opp igjen? Har prøvd det meste, men vi vil virkelig beholde vennskapet! -Gutter 14.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

For jenter er det mange ganger litt tabu det å være sammen med yngre gutter, spesielt hvis det blir mer enn vennskap ut av det. Tabu blir kanskje litt feil å si, men det er mange jenter som mener at det er gutta som skal være eldst, og synes kanskje det kan være litt flaut å være sammen med yngre gutter. Kanksje hadde de tenkt at ett år, det var vel ikke så gærnt da. Da dere da lovte dem at det bare var ett år, så tok de vel dere to ordet og da var det greit å være med dere. Da er det ikke så vanskelig å skjønne at de ble sure da de fant ut at dere hadde løyet om det, og at dere egentlig var to år yngre. Når dere lyger om det kan det også virke som om dere selv synes to år er litt mye, og dermed ville virke eldre enn dere egentlig er.

 

Det er ingenting annet å gjøre enn å legge seg flat. Si at dere er lei for det, og at det virkelig ikke var meningen at det skulle ende slik. Fortell at dere ikke tenkte at dere egentlig løy om det, men at dere hadde tenkt å tulle litt. Si at dere skjønner at det var utrolig dumt, og at dere veldig gjerne vil være venn med dem, ettersom dere hadde det veldig gøy sammen.

 

Mvh

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell