Hopp til hovedinnholdet

Jenta er 6 år eldre enn meg, er det mye?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på en ting. jeg har netopp begynt å studere å er forelsket i ei jente på samme universitet, men ho er 6 år eldre enn meg. er det for stor alderforskjell? vi kjenner hverandre veldig godt å driver begge med langrenn på fritiden, vi kommer fra samme plass og er litt "bondeknøl" begge to ;-). hun har 2 år igjen av studiene og jeg har 5 år. vi går MYE på ski ilag og er gode venner. vi har hatt et par "awkward" øyeblikk når f.eks. ho har ramlet oppå meg og ansiktene vår har vært veldig nært og bare sett på hverandre i ca 5-10 sek. Men er hun interesert selv om jeg er så mye yngre enn hun? jeg spurte henne på trening om hun ville komme til hybelen min å kanskje se en film og lage mat på en LØRDAGskveld og hun sa ja. inviterte jeg da på date? vi har ikke bestemt tidspunkt enda men snart. jeg liker henne veldig godt men aner ikke om hun liker meg tilbake. hvordan kan jeg finne ut det? (bra nettside forresten :D)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

6 år er i utgangspunktet en ganske stor aldersforskjell, og spesielt når det går den veien at det er jenta som er eldst. Men det har da fungert før, og det kan fungere igjen. Det betyr at begge to må synes det er greit, og at det ikke blir et problem for dere. Den største utfordringen er kanskje i forhold til vennekretser, og at det kan bli vanskelig å finne på ting sammen med felles venner, i og med at aldersforskjellen der også er ganske stor. Men dere er begge to voksne mennesker, og er selv i stand til å vurdere om dette forholdet kan fungere, eller om aldersforskjellen kommer til å bli et problem.

 

Hvis du har invitert henne på middag og film på en lørdagskveld, så vil jeg si at det er en date ja! Du kan bruke denne kvelden til å se om hun virker interessert. Når hun først sier ja til en slik kveld så tyder det jo på det. Se an om det bare er vennskapelig stemning mellom dere, eller om det virker som om det er noe mer. Er hun åpen for kosing osv?

 

Mvh

Ungdomsredaksjonen, ung.no


Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell