Hopp til hovedinnholdet

Jeg 19, han 15. Er det teit?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg bare lurer på en ting. Har aldern mellom en jente og en gutt noe og si eller blir det dumt at man er ilag med en på 15 som blir 16 når jeg er 19 ? Vi har vært ilag en stund nå men jeg vet ikke om det er teit. Det er ingenting sexuelt i forholdet fordi jeg ikke er klar og da gjør ikke jeg det.. Men betyr aldergrense noe ? Eller blir man pedo når man går på yngre folk ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er vanskelig å si noe om aldersforskjell, for folk er så forskjellige. Én gutt på 15 kan være utrolig barnsllig, mens en annen kan være veldig moden. Du skriver at det ikke er noe seksuelt i forholdet, og det er lurt for din del. For denne gutten er under den seksuelle lavalderen (16 år), og da ville du risikert å bli anmeldt og straffet dersom dere hadde hatt sex (les mer under).

 

Jeg tror du selv egentlig kjenner om denne aldersforskjellen er for stor eller ikke, men det er viktig å tenke på hvor dere står i livet. Han skal på videregående og være russ om noen år. Du skal kanskje begynne å studere eller jobbe, eller kanskje du ønsker å reise litt? Dette er ting du eller dere sammen bør tenke gjennom. Kanskje du bør prate litt om dette med de nærmeste vennene dine også? De kjenner sikkert dere begge to.

 

Etter hvert som man blir eldre blir aldersforskjellen mindre og mindre betydelig, og en forskjell på 3-4 år når man er voksen har ingenting å si. Det er litt annerledes når man er på deres alder. Jeg sier at det ikke vil fungere, men dere bør bare tenke gjennom hva dere ønsker og har planer om i de nærmeste tre-fire årene.

 

Lykke til - håper dere finner en løsning!

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell