Hopp til hovedinnholdet

Koffer alle syns at det e rart vis en gutt har ei dame som e eldre

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Eg lure på koffer alle syns at det e rart vis en gutt har ei dame som e eldre enn han sjøl? men når det er motsatt da er det heilt greit? kjæresten til søtra mi er 10 år eldre og ingen bryr seg om det! Men da eg traff og begynte å møte ei som var 6 år eldre ofte så begynte alle å lure å sei at det e rart! Ka e så galt??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Dette med alder varierer mye fra person til person. Derfor finnes ikke noe fasitsvar for hva som er stor eller liten aldersforskjell. For noen er 6 års aldersforskjell alt for mye, mens for andre merkes ikke forskjellen en gang. I tillegg er det gjerne sånn at aldersforskjell spiller mindre rolle når man blir eldre. Det er nok vanligst at gutten er eldst i forholdet, og noen ganger er dette fordi jenter tradisjonelt modnes noe tidligere enn gutter og derfor velger seg en eldre kjæreste. Men, det finnes som sagt ikke noe fasitsvar for dette.

 

Jeg er helt enig med deg i at det er feil at "alle rundt" reagerer negativt om du har en eldre kjæreste. Dette er ditt valg, og det aller viktigste er jo at dere har det fint sammen. Trolig reagerer noen bare fordi denne aldersforskjellen ikke er fullt så vanlig, men det skal du ikke bry deg noe om. Det viktigste er at du selv og kjæresten din selv vet at dere har det bra sammen, og at forholdet er riktig for akkurat dere!

 

Lykke til videre med kjærligheten!

 

Hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell