Hopp til hovedinnholdet

Er det dumt at han er 2 år yngre enn meg når jeg er 16?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg går i 10ende og er sinsykt forelsket i søskenbarnet mitt sin bestevenn som går i 8ende. Jeg prøver og glemme ham siden det er jo sikkert bare en barne forelskelse, men det er ikke lett. Jeg ser han jevnlig siden han er bestekompisen til søskenbarnet mitt. Han jeg liker oppfører seg som han er like gammel som meg, han ser eldre ut og er bare helt herlig. Jeg har likt ham i flere år, men nå i det siste har jeg begynt å like han ganskke mye. Vi flørter mye å har utrolig kjemi. Vi snakker ikke på msn og han trodde jeg gikk i 9ende siden vi har alltid snakket om andre ting, også sa jeg nei jeg er nokk 16. Også spurte en mindre gutt hvor gammel han var så sa han snart 14 og så sa han gutten "da er du 13?" så svarte han "snart 14." det virket som han ikke ville virke liten. kan det være ett tein på att han er interesert? og burde jeg begynne og snakke med han uten om når jeg er hoss søskenbarnet mitt? Problemet er jo: - Jeg er 2 år eldre enn ham - Det blir rart og jeg er redd for hva andre tenker. - kansje han ikke vil være sammen med en som er eldre Hva burde jeg jøre, prøve meg eller backe unna? det hadde jo gått greit om jeg var 20 og han 18 liksom men 16 og 14 virker så rart

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

2 års aldersforskjell er ikke så mye, men jeg skjønner at du tenker på problemstillingene med tanke på at det er jenta som er eldst nå og gutten som er yngst. Det er litt mer vanlig at gutten er eldst. Men hvis begge dere to synes det er greit, så synes jeg ikke du skal tenke så mye på hva andre mener. Det er bare viktig å være åpen med vennene dine om det i forkant slik at de ikke blir overrasket om dere plutselig bli sammen. Det er når de blir overrasket at du kan risikere å få ekle eller bare ertenede kommentarer. Jeg har lagt ved en ny artikkel om aldersforskjell i kjæresteforhold som du kan lese om du ikke allerede har lest den.

 

Det virker på meg som at han liker deg. Dere flørter, det er et veldig godt tegn, samtidig som at jeg tror det er et tegn det at han ikke ville virke så mye yngre enn deg med å si at han var snart 14.

 

Jeg synes absolutt du skal ta kontakt med han utenom at du er sammen med søskenbarnet ditt. Få tak i nr hans og send han melding!

 

Mvh

Ungdomsredaksjonen, ung.no


Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell