Hopp til hovedinnholdet

Er forelsket i en som er eldre, hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Nå har det seg slik at jeg selvfølgelig har blitt littegranne forelsket i en på 20 år. Hvis jeg er med andre, og ellers, og ser han, ser han meg inn i øynene og smiler nokså lenge egentlig. Verdens fineste smil! Han er kjempe hyggelig mot meg, åhh.. Jeg vil prate mer med han, men burde jeg? Tenk om han syns jeg er for ung? Er det lurt av meg å begynne å prate mer til han?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

 

Du må finne ut om du er villig til å prøve å "få han", eller om du kun er betatt. Er det slik at du faktisk er forelsket i han, eller blir du bare smigret når han ser på deg?


Hvis du finner ut at du faktisk er interessert, så har du jo ingenting å tape på og ta kontakt med han! Hvis du merker at det ikke kommer til å fungere mellom dere, på grunn av alders forskjellen - så kan du tenke at du ikke har tapt noe på det, og det ikke er "feil" å snakke med nye mennesker. Han kommer uansett utfall til og synes at det er hyggelig at du snakker med han, så sant du ikke blir for klengete. Snakk også med han om ting som gjør at du virker med "moden", ettersom han er eldre enn deg.

 

Derfor er mitt råd til deg at du desidert burde snakke med han - du har ingenting å tape! Lykke til!

 

Mvh,

ungdomsredaksjonen i ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell