Hopp til hovedinnholdet

Vil en 20-åring bare ha en 15-åring som venn?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er litt forvirret nå, og lurer litt på om jeg skal prøve/ og eller "satse" noe. Jeg ble for en stund siden kjent med en på 20. Jeg likte han kjempegodt helt fra starten, sykt fine øyne og fint smil! Jeg ble jo forelsket i han. Har møtt han et par ganger senere, og han er alltid like blid og grei! Så snakket jeg litt med han på facebook (jeg startet samtalen), og han skrev faktisk at han ville bli bedre kjent med meg.. MEN, han skrev at han ønsket at jeg var myndig. Så pratet vi nesten ikke etter det. Men så! Han spurte plutselig om jeg kunne møte han på lørdag?!...Jeg ble selvfølgelig kjempeglad og sa ja, lørdagen har enda ikke kommet, og jeg lurer så utrolig på hva han vil! ... Noen tips? Vil han bare ha ei 15-åring som venn?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Jeg antar du har møtt han nå ettersom det er lørdag. Det er litt vanskelig å vite hva det er han vil. Han er antakelig tiltrukket av deg og er litt interessert i å finne ut av hvem du er, men så er han bekymret for aldersforskjellen. Dette er noe du også må tenke nøye gjennom. Det kommer mange utfordringer med å være med en som er så mye eldre. Han forventer kanskje noe annet fra forholdet enn det du gjør, og det kan være du kommer til å føle deg presset til å gjøre ting du ikke vil. Du går enda på ungdomsskolen og han er ferdig med videregående. Hvordan blir det med venner? Tror du hans venner på 20 år vil være sammen med dine venner på 15 år? Det tror jeg nok ikke. Dette må dere finne ut av hvis det skulle vise seg å bli noe mer enn vennskap, men du må først og fremst finne ut for deg selv om du er klar for dette. Vær i alle fall forsiktig og gå sakte fram slik at du kan bli trygg på han!

 

Les artikkelen om aldersforskjell i kjæresteforhold som jeg har lagt ved svaret, og se litt forskjellige utfordringer man kan støte på når aldersforskjellen er stor.

 

Mvh

Ungdomsredaksjonen, ung.no


Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell