Hopp til hovedinnholdet

Kan vi være sammen med 3 års aldersforskjell?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har holdt på med en gutt i flere måneder nå. Jeg har vært hjemme hos han 2 ganger og første gangen kysset vi, mens andre gangen gikk vi litt lenger.. men det jeg lurer på er om vi kan bli sammen? han er født 30. desember 1993, mens jeg er født 7. februar 1996. Vi er ganske like og har det alltid gøy sammen, han respekterer meg osv. Han er den perfekte! Men jeg tørr ikke og ta med ham hjem siden han er 3 år eldere. Men det som er er at han har bursdag veldig sent i året, så han går i klasse med de som er født i 1994, så da tenker jeg at han bare er 2 år eldere.. Men problemet mitt er om vi kan være sammen med 3 års aldersforskjell? eller tror du at foreldrene mine ikke kommer til å like det? Håper jeg får svar fort som mulig!! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Dere kan absolutt være sammen selv om det er 3 års aldersforskjell! Det er jo ikke tre år en gang :) Jeg tror det vil gå veldig bra, og du har jo allerede holdt på med han lenge, blitt trygg på han og dere har det morsomt sammen. Det er det viktigste! Det dumme ville vært om han gjorde slik at du følte deg presset til å gjøre ting du egentlig ikke var klar for seksuelt. Så akkurat det må du være nøye på, lytt til dine egne følelser og sett dine egne grenser.

 

Jeg tror foreldrene dine kommer til å ta det helt greit, men det kommer selvsagt an på hvordan de er som personer. Det er viktig at du er helt ærlig med dem, legg alt på bordet og fortell dem om hva du føler for han, hva dere gjør sammen som er så morsomt. Fortell dem om han! Om familien hans og interesser og alt mulig. De må bli kjent med han for å kunne stole på han med deg.

 

Mvh

Ungdomsredaksjonen, ung.no


Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell