Hopp til hovedinnholdet

Møtte en som er 5 år eldre i sommer, og nå vil jeg at han skal besøke meg!

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, super bra side dette her! I sommer ble jeg kjent med en gutt da jeg var på ferie. Jeg fikk ikke vært så mye med han, men da vi var med hverandre så gikk vi rundt om overalt så kysset han meg. Han sa han likte meg kjempegodt, men nå har jeg begynt å tvile.. Siden han er 20år og jeg er 14 år (blir 15 i desember) Men allikevel, jeg er forelsket i ham, jeg tenker på ham hele tiden. Jeg klarer nesten ikke spise eller sove, jeg bare ligger å venter på melding fra han. Jeg har nemlig snakket en del med ham på melding, mobil facebook og slikt. Det har vært meg som har startet de fleste samtalene, men han har nå startet noen han også. Jeg har så lyst å få han til å komme å besøke meg, men han bor veldig langt unna, altså sånn ca. 3-5 timer eller noe sånt. Jeg savner han så veldig.. tror du han bare tullet med meg, at det bare var en sommerromanse, eller tror du det var noe mer ved det siden han fortsatt snakker? Og en siste ting, jeg er litt beskymret siden jeg lurer på hva mamma og pappa vil si og gjøre om det skjedde noe mere mellom oss. De er ganske så strenge når det gjelder alder og sånt, men kan de nekte meg i å være sammen med han? Takk på forhånd! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Takk for ros, det setter vi alltid pris på!

 

Det er veldig godt mulig at han mente det da han sa at han likte deg kjempegodt, men det er ikke sikkert at han tenker at det skal bli noe mer enn det det var. Kanskje tenker han bare på det som en sommerflørt. Han møtte deg bare i sommer, og dere bor langt i fra hverandre. Det skjer sjelden at det blir noe mer ut av sommerflørter, nettopp fordi man oftest bor langt unna hverandre og fordi begge er klar over at det ikke er noe mer mellom dem når man reiser fra hverandre.

 

Du kan selvsagt hinte frampå om at du ønsker at han skal komme på besøk, men du må være klar over at aldersforskjellen blir litt mer alvorlig nå enn når det bare var en flørt. Når det bare er en useriøs og morsom flørt støter man ikke på de samme utfordringene som når man skal prøve å være i et forhold. Du må også tenke på om det er lurt for deg selv at han kommer på besøk. Akkurat nå tror jeg du fint klarer å komme deg over han etter en stund, men om han kommer på besøk så kommer det til å bli vanskeligere. Det er ikke sikkert at han er interessert i et avstandsforhold, og det kommer i så fall til å bli veldig vanskelig når dere har kjent hverandre så kort - det er vanskelig uansett hvilket forhold man har fra før av.

 

Du må snakke med foreldrene dine om dette hvis han skal komme på besøk. Hvis de ikke vet om det som skjedde i sommer, så må du fortelle dem om det. Fortell at du har lyst til å ha han på besøk, og hør hva de har så si til det. Du bor hjemme, så de har rett til å nekte deg at han bor hos dere. De kan selvsagt ikke hindre han i komme, det bestemmer han selv. Det finnes inget reglement som sier at foreldrene dine kan bestemme hvem du skal være sammen med eller ikke, men det er heller ikke noe som sier at du kan bestemme det selv. Du er ikke myndig og du bor hjemme, så foreldrene dine har en god del å si. Dere må bli enige dere i mellom, og da er det viktig at du er åpen med dem, forteller hva du føler og hva du vil. Vær moden, ikke lat som at du tror alt kommer til å gå bra, og del med dem bekymringer du har.

 

Mvh

 

Ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell