Hopp til hovedinnholdet

hun er fire år yngre

Gutt 18 år
 

Spørsmål

IKKE vis denne meldingen for alle Vet at det er feil, men jeg har så enormt mye følelser for denne jenta... Det som er, er at hun er fire år yngre (eller 3 år 10 måneder og noen uker for å være eksagt), men det er ikke det værste, det værste er at broren hennes er en veldig god venn av meg... Uansett, vet ikke hvordan jeg skal forholde meg til dette, hun har fortalt meg at hun føler det samme og det gjør ikke akkurat ting enklere. Eneste jeg har lyst å gjøre er å være med hun, er ikke opptatt av sex og den delen der (eller, er jo det, men viser ikke det når jeg er med hun, jeg vil at hun skal komme med det forslaget pga. aldersforskjellen), de tinga klarer vi gutter med høyrehånda uansett. Vet bare ikke hva jeg/vi skal gjøre, vi har hatt god kontakt i snart et år og jeg får fortsatt samme følelse i magen når hun sier "hei" til meg liksom, vi har prøvd og "gå fra hverandre" og bare bli venner, men ingen av oss klarer det. Dette er vell kanskje ikke noe spørsmål, men trenger svar fra noen som ikke føler det jeg føler, for jeg klarer ikke tenke klart lenger, eneste jeg vet er at DET ER feil, men klarer ikke å gjøre det "rette", sånn norm-messig. Nå skal det sies at hun er ekstremt moden for alderen, hun lager middag, vasker klæra sine, rydder uten og bli bedt om det og alt det mamma fortsatt gjør for meg liksom. Tusen takk for tjenesten her, må bare få en objektiv kommentar, enten jeg liker den eller ikke...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Jeg skjønner at du synes dette er vanskelig, og det ER vanskelig med aldersforskjell. Det er som regel modenhet det står på, men også det at du er mer utviklet enn hun er og har andre behov enn det hun har eller er klar for. Det er enda to år igjen til hun er over den seksuelle lavalderen, og du vet ikke når hun kommer til å være klar for å ha sex med deg eller noe i nærheten av det. Jeg kan legge ved en artikkel til deg som handler om aldersforskjell i kjæresteforhold, så kan du lese litt på hvilke utfordringer man kan støte på og hva som eventuelt kan bli vanskelig.

 

Hvis ikke kompisene dine vet om dette, så kan det være lurt å prate med dem om det før du og jenta bestemmer dere for noe. Fortell dem hva de føler og tenker og hør om de kanskje har noen ideer. Ofte er det lurt å få pratet om slike ting, da blir man kanskje litt klokere. I tillegg kan et av problemene være at vennene kanskje ikke synes det samme om forholdet som deg. Det er mange som ser negativt på det å være sammen med noen som er så mye yngre, og du risikerer å få litt tyn for det. Det er derfor det er viktig å være åpen med dem om det fra starten av slik at de kan venne seg til det. Man tenker kanskje at man ikke bryr seg om hva andre mener, men det kan knekke deg veldig om mange er negative til forholdet og om du får høre kommentarer om det hele tiden. Vær åpen, og stå for det om du bestemmer deg for at du vil være sammen med henne!

 

Når alt kommer til alt kan man ikke si om det er feil eller riktig å være sammen med noen som er så mye yngre. I mange tilfeller blir det feil etter hvert, selv om man er aldri så forelska i hverandre. I andre tilfeller kan det gå veldig bra! Mange får det til å funke, og i så fall er det kjempebra! Dere må snakke med hverandre om dette før dere bestemmer dere for eventuelt å innlede et forhold, finn ut om dette er noe begge to vil, hva utfordringene kan være osv. Vis at du respekterer henne og at du ikke har tenkt til å presse henne til noe!

 

Mvh

Ungdomsredaksjonen, ung.no


 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse