Hopp til hovedinnholdet

Hvordan vet man om en gutt ikke oppfører seg likens mot alle jenter?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei, takk for at denne spalten finner, stor hjelp! det tror jeg alle oss som benyttes av den synes! jeg har to ting jeg lurer på: 1)hvordan kan man vite om en gutt er helt spesiell mot akkurat deg og ikke er like snill, søt og omtenksom mot alle han møter? jeg møtte en fyr i sommer som var helt fantastisk, men jeg vet ikke om han bare ville få seg noe eller om han faktisk er så fantastisk som han gir seg ut for å være. 2)idet siste har jeg snakket med en fyr på 21, han har vært veldig snill med meg, kanskje litt for snill, spesielt til at han har han dame. en dag jeg gikk meg en tur stoppet han meg på veien og vi snakket lenge mens vi satt i bilen hans, jeg kjente han jo godt, men synes allikavel det var rart da han lente seg mot meg og kysset meg når han sa hade. først tenkte jeg jo på kjæresten hans og hva hun ville sagt, men så tenkte jeg på aldersførskjellen... jeg er tross alt bare 14 snart 15, til tross for alderen har jeg alltid vært veldig moden og har alltid fått høre at jeg ser mye eldre ut. 21-åringen snakker fortsatt med meg men jeg er usikker på om jeg skal svare han, jeg vet jo ikke hva han egentlig vil med meg, da jeg fortalte han at jeg ikke ville ha sex med han sa han at det var helt greit, så på en måte tror jeg han vil vi bare skal være venner, men siden han kysset meg, vet jeg ikke lenger...? også lurer jeg på hva jeg kan gjøre for å forelske meg i gutter på min egen alder?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Man kan faktisk ikke vite om gutten oppfører seg helt spesielt akkurat mot deg, eller om han gjør det samme med flere jenter. Med mindre man vet noe annet, så må man nesten bare stole på at gutten er oppriktig interessert, og at han ikke gjør det samme mot alle jenter bare for å få seg noe. Det er derfor  det er viktig å bli kjent med gutten før man gir han alt - dvs. har sex med han. Ofte er gutter bare ute etter å få seg noe, det er en kjent sak, men det kan man heller ikke vite med mindre man kjenner gutten. Hvis han er veldig frampå helt fra starten av, og du får inntrykk av at han er over normalt interessert i å ha sex tidlig og virker veldig kroppsfiksert, så kan det være et tegn. Men heller da kan du ikke vite om at han gjør sånt med mange jenter, eller om det rett og slett var du som vakte den interessen i han. Tipset fra meg er å bli litt kjent med gutten først, ikke gi han for mye, og hvis du mistenker at han bruker deg så spør han om det!

 

Når det gjelder denne 21 år gamle gutten så er det utrolig bra at du er skeptisk og tenker på disse tingene! For det første er det veldig galt av han å kysse deg når han har kjæreste. For det andre er det i alle fall 6 års forskjell mellom dere, og da er det rart at han i utgangspunktet prøver seg. Uansett hvor moden du er så er det mistenkelig når en som er 6 år eldre enn deg prøver seg - spesielt når han har kjæreste i tillegg. Hvis han bare ønsket å være venn med deg ville han ikke ha kysset deg, og da ville ikke spørsmålet om sex vært et tema en gang. Jeg ville ha holdt meg litt på avstand når det gjelder han der. Hvis han sier noe eller gjør noe som du mener er flørting eller lignende, så bare gjør det klart for han at du synes det er galt det han gjør i forhold til kjæresten hans, i tillegg til at du er alt for mye yngre enn han.

 

Generelt så er det ikke så mye man kan gjøre for å forelske seg i det hele og store, men det kommer jo veldig mye an på hvem du henger med. Ikke bare vær sammen med folk som er eldre enn deg. Heng med venninner i klassen og ellers, kanskje møter du etter hvert gutter de kjenner som ikke du kjenner? Bli med på ting og vær der guttene henger. Hvis det er slik at du synes guttene du kjenner på din egen alder er umodne, så vil det kanskje hjelpe å melde deg på en aktivitet/hobby som du interesserer deg for. Hvis de har samme interesser som deg kan de fort virke mye mer modne, spesielt når du møter de i en slik sammenheng. Dessuten er det ingenting galt for deg å være sammen med gutter som er både ett og to år eldre.

 

Mvh

Ungdomsredaksjonen, ung.no


 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell