Hopp til hovedinnholdet

Liker en som er 4 år eldre, skal jeg satse på han, og hva vil folk si?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 15 år, blir 16 i desember. Jeg har kjent en gutt i ca ett år nå, vi hadde felles venner når jeg ble kjent med han. Han er 4 1/2 år eldre enn meg, han fyllte da altså for ca en måned siden 20 år. Jeg pleier å ha eldre venner så det er derfor jeg snakker med han. Jeg har vært ute med han og spist noen ganger sammen med felles venner. Han snakker mye med meg og viser interesse, vi har noen felles interesser også, han får meg til å le hele tiden, og erter meg litt iblandt. Men ikke sånn at jeg blir veldig lei med av det siden jeg vet at han bare tuller.. :p I det siste har vi snakket mye over Facebook, og han har ofte begynt samtalen. Han har har begynt å gi meg komplimenter. Og vi klemmer når vi treffes og når vi skal si Hadet. Sist gang han traff meg spurte han meg om å bli med å stå på ski til vinteren. Og jeg takket ja og sa han må minne meg på det, og han sa ja. Jeg tror og jeg vet at jeg har begynt å få følelser for han. Vi har vært på leir sammen og der lærte han meg å kaste flate stein på vannet sånn at de hopper. Venner av meg som var der og så at jeg og han holdte på med det, og de begynte å spørre meg om jeg likte han. Vet ikke hvordan de fant det ut, kansje jeg er bare veldig dårlig på å skjule følelsene mine.. Haha.. Men det som også skjedde på leiren var at han holdt en av jentene i hånden når de satt, men han så på meg. Det står fortsatt på Facebook at han er singel, så det var litt merkelig akkurat det da. Han har vært borte for å ta fag brevet i en måned nå, (kansje over det) og kom nettopp hjem, vi holdt da kontakten over Facebook ofte. Han liker av og til statusene mine,mog kommenterer, det samme gjør jeg med han. Jeg har tatt flere sånne tester "liker han deg?" o.l. Og svaret er alltid "han liker deg". Men jeg er fortsatt usikker om hva jeg skal gjøre, vet ikke om han liker meg, men det virker som om han gjør det. Og noe annet jeg tenker.. Hvis kan ikke var interessert, hvorfor ville han flørtet meg meg og skrevet til meg på Facebook, for å bare være venn med meg? Siden han er tross alt mye eldre enn meg. Så jeg vet ikke hva jeg bør gjøre, og ikke gjøre. Skal jeg satse på han? Vi er kristen begge to. Og om jeg satser på han, hvordan skal jeg gå frem, og spørre om han blir med på ting? Siden det virker unormalt for meg å spørre om det siden det ikke har bare vært oss to alene ute sammen. Og hva vil folk si? siden han er så mye eldre, så er jeg redd for at moren og faren min ikke lar meg være med han. Og at familie og venner, hvordan de kommer til å reagere. Og da er jo alt forgjeves om det ikke lykkes? Jeg trenger noe å gå etter, jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre. Tenker på han hele tiden. Og jeg har begynt å bli veldig glad i han. Håper du/dere kan gi meg noen tips hva jeg bør gjøre!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Ja, det virker veldig som at han liker deg. Han gir i alle fall inntrykket av det.

 

Du må nesten velge selv om du skal satse på han eller ikke. Han virker interessert, som sagt, men du må selv vurdere om du vil være sammen med noen som er såpass eldre enn deg. Jeg kan legge ved en artikkel om aldersforskjell i kjæresteforhold slik at du kan lese litt om utfordringer som kan komme med det. Men det er noe dere må diskutere sammen om det skulle bli aktuelt.

 

Når det gjelder foreldrene dine, så tror jeg det er viktig at du er ærlig med dem og tidlig åpen med dem. Hvis du føler deg komfortabel med det, så tror jeg det beste er om du forteller dem allerede nå om han. Fortell at du har følelser for han, hvor gammel han er, at du var redd for at de ikke skulle akseptere han. Fortell dem om han, hvordan han er osv! Hvis de føler de kjenner han litt, så tror jeg at de lettere kan akseptere han. Også hvis de får møtt han! Jeg tror også at det vil hjelpe om du er åpen og ærlig med dem tidlig, slik at de føler at de kan stole på deg og slik at de har inntrykket av at du vil fortelle dem det om du føler at han presser deg til noe eller om du har problemer i forholdet. Deres største bekymring vil selvsagt være at han skal presse deg til noe du ikke er klar for eller noe som du ikke er gammel nok til å gjøre.

 

Det samme gjelder for vennene dine. Fortell dem om han før det blir noe mer alvorlig mellom dere. Betro deg til de nærmeste vennene dine om at du har følelser for han. På den måten blir de litt mer vant med både han og tanken på dere to sammen. Kanskje får du også noen gode råd og tanker om situasjonen.

 

Slik som det er nå virker det jo som om det er han som tar mest kontakt, og det er bare bra. Men det gjør også at det ikke er noe i veien for at du spør om dere skal finne på noe en dag. Hvis du er litt skeptisk til å være sammen med han alene de første gangene, så kan det være lurt å be han med på kino. Da er dere sammen med flere, og det kan være en fin ting å gjøre på "første daten".

 

Mvh

Ungdomsredaksjonen, ung.no


 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell