Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i en på jobb som er 20 år eldre, hvordan håndtere følelsene?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 18 år som sliter litt akkurat nå. Saken er den at jeg er liker en fyr, ganske godt faktisk, men så er saken den at han er gammel nok til å være faren min! Han er ca. 20 år eldre enn meg, om ikke mer. Han er en helt fantastisk fyr. Han lytter, får meg til å le, smile, vi har dype samtaler, mens vi også kan tulle om alt og ingenting. Jeg føler liksom at han forstår meg, at jeg kan stole på han, og jeg får lyst til å passe på at han har det bra.Nå er jo saken slik at han er en kollega av meg, så jeg treffer på han nesten hver dag. Det har på en måte blitt høydepunktet i dagen min. Jeg sliter ganske ille med dette her, jeg mister nattesøvn og klarer ikke og konsentrere meg like bra lenger. Det å skrive om dette kjenner jeg hjelper å få tankene mine i orden, helt frem til jeg treffer på han neste gang. Jeg vil jo ikke at ting skal bli merkelig mellom oss, så jeg klarer jo og kontrollere meg selv rundt han, slik at jeg oppfører meg helt normalt rundt han. Han oppfører seg veldig voksent det ene øyeblikket, og så plutselig slår han helt om og begyner og tulle og spøke med meg, fordi han vet at jeg kommer til å tulle tilbake. Jeg føler liksom at han setter pris på at jeg er der også, fordi jeg tror han vet at hvis han trenger og snakke om noe, så kan han snakke med meg, og hvis han bare vil tulle og spøke så er jeg der liksom. Samme gjelder liksom andre veien. Jeg skjønner jo at det ikke kan bli noe mellom oss, og det er vel egentlig greit det også. Men, jeg trenger bare å finne andre måter å håndtere disse følelsene på, og det er dette jeg lurte på om dere kunne hjelpe meg med.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det er bra at du innser at det er vanskelig å bli sammen med noen som er 20 år eldre enn deg, og det tror jeg er et godt steg på veien!

 

Det er selvsagt vanskelig å være forelsket i en på jobben, og prøve å komme over han samtidig som du må se han hver dag. Jeg tror det første steget er det du allerede har tatt - å innse at det ikke kan bli noe. Jeg tror også at det kan være lurt av deg å ikke oppsøke han for å spøke og tulle. Det er noe som oppfordrer til følelser. Du må jo nesten prate med han når du er på jobben, det skjønner jeg, men for din egen del burde du kanskje prøve å holde deg litt unna han. Jo mindre man er med en person, jo fortere klarer man å legge unna de følelsene man har for personen. Dette er nok noe som kommer til å gå over etter en stund, men det tar tid, og spesielt når du ser han hver dag. Men det hjelper å prate om det! Hvis du har en venninne som du stoler på, så kan det være lurt å fortelle henne om det. Få det ut, få fortalt alt du føler og hvor vanskelig det er. La henne lytte, og la henne gi deg råd om hun ønsker det. Om du ikke føler deg komfortabel med å snakke med en venninne om det så har du muligheten til å oppsøke en helsesøster eller en psykolog. Det skal være gratis når du enda er 18 år. Det finner du blant annet på skolen din!

 

Mvh

Ungdomsredaksjonen, ung.no


 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell