Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt å være sammen med en 14 år gammel gutt når jeg er 16?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei..mja, jeg har en ganske unormalt spørsmål, hehe.. jeg er jente på neste 16 år (i slutten av mars) og jeg har en kjæreste... alt er bra, han er søt, jeg virkelig liker han. vi er sammen 1 uke, men jeg skjenner han mer en 4 måneder. han er naboen min, so det er veldig enkelt å møtes. men han blir bare 14 i januar! jeg føler meg "gammelt" liksom... er det normalt å vær sammen med en sånn ung gutt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke unormalt å være sammen med en gutt som er to år yngre, og siden dere er naboer, kjenner dere hverandre sikkert godt. Jeg synes ikke du skal tenke så mye på at han er to år yngre, eller at du er gammel, for det er du ikke, men heller hvordan det føles når du er sammen med han. For hvis det føles riktig og du liker han, er det det viktigste.

 

En ting dere bør tenke på er imidlertid at når du blir 16, er du over den seksuale lavalder, og han er under. Det vil i utgangspunktet si at det er straffbart for deg å ha sex med han. Denne loven har imidlertid noen modifikasjoner. Les artikkelen under for mer informasjon om dette. Det kan også være lurt at du snakker med foreldrene dine om saken, det kan hende de har noe gode råd.

 

Hilsen redaksjonen, ung.no
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell