Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg prøve meg på han som er tre år eldre? Eller vente å se med han som er syv år eldre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Først og fremst vil jeg bare si at dette er en utrolig bra side, jeg har fått svar på mye, og dere gjør en kjempebra jobb! :)Tusen takk :) Men nå er det vel min tur til å spør dere. Saken er den, jeg er veldig forvirret og har ingen ide om hva jeg skal gjøre, noe som kan gå utover blandt annet humør og konsentrasjon. Saken er den, jeg har en stund vært forelsket i en fyr ganske lenge. Vi snakket mye og gikk sammen et par ganger. Jeg er 15 og han er syv år eldre enn meg, noe som kan virke som en stor aldersforskjell, men den merkes faktisk ikke. Jeg er, og føler meg litt voksen for min alder. Vi gikk veldig bra sammen, og er begge til å med fra samme land. Det virket virkelig som han likte meg. Men i det siste har han ikke vært like frampå som før. Det har forsåvidt ikke jeg heller, men det er siden jeg er redd for at han skal miste interessen. Jeg vet ikke om det jeg har gjort på dette punktet er riktig. Men han virker som om han har mistet litt interesse, men jeg er ikke hundre prosent sikker. Men for litt siden traff jeg en annen gutt. Han er tre år eldre enn meg, og vi gikk også bra sammen. Jeg kan si at jeg liker han, men er ikke forelsket, det er ikke på samme måte som det var med han første, der jeg ble fra meg av glede, og nærmest hoppet i taket hver gang han snakket til meg. Men han her sier han liker meg utrolig godt. Han har sagt til meg at han elsker meg. Han er utrolig snill og søt, og jeg vet at jeg er glad i ham, og at jeg bryr meg om han. Men som sagt, det er ikke det samme. Jeg tror jeg fortsatt har en liten sjanse på han første jeg snakket om, om jeg hadde vist litt mer interesse selv. Men jeg føler at det vill være veldig dårlig gjort mot han andre igjen, ettersom han har sagt til meg at han elsker meg, og vil gjøre alt for meg (jeg har ikke sagt til ham at jeg liker han). Og samtidig med alt dette, tror jeg ikke at jeg ville innledet et forhold med noen. Kanskje veldig snart, men ikke riktig ennå. Jeg vet dette kanskje kan virke ganske forvirrende, beklager. Men det er virkelig forvirrende for meg også! Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Burde jeg prøve meg på han som er tre år eldre? Eller vente å se med han som er syv år eldre? Enda et problem er at han andre jeg snakket om (3 år eldre) skal reise vekk nå, i veldig lang tid. Hva synes dere? Beklager, dette ble veldig langt. Men på forhånd, tusen takk for svar. Hilsen meg :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ros!

 

Først og fremst er det viktig at du vet at den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Loven sier at den som har seksuell omgang med barn under 16 år kan straffes med fengsel. Dette vil da gjelde begge guttene, dersom du innleder et seksuelt forhold med enten den ene eller den andre før du har fylt 16. 

 

Alderen din kan også ha vært en av grunnene til at han på 22 har trukket seg litt unna deg i det siste. Han er tross alt på et helt annet sted i livet, og har antageligvis mye mer erfaring på området enn det du har. Det er en drøy sammenligning, men tenk deg om du skulle vært sammen med en som er syv år yngre enn deg. Det er klart det hadde vært et vanskelig forhold å være i, ikke bare med tanke på alt det fysiske, men også det sosiale. Jeg vil ikke oppfordre til å innlede et forhold med en så stor aldersforskjell når du enda er så ung. 

 

Tre år høres kanskje ikke så mye ut, men det er som oftest relativt stor forskjell på en 18-åring og en på 15. Dette er likevel en aldersforskjell som en lettere å overkomme, ettersom individuelle forskjeller også vil endre hvordan forholdet arter seg. Noen 18-åringer er rett og slett barnsligere enn andre! 

 

Når det kommer til avstandsforhold vil jeg ikke oppfordre til det. Dersom du vet at han skal reise bort, er det nok ikke så lurt å bli sammen med ham. Kanskje vil det beste være å legge av seg begge guttene, og heller være på utkikk etter en rundt din egen alder? 

 

Lykke til!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell