Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 18 og han 28, skal jeg gi han en sjanse eller ikke?  

Jente 18 år
 

Spørsmål

Det er en fyr på jobben som er 28år og jeg tror han er intressert i meg. De andre kollegene mine hinter litt her og der. De syntes det hadde vært kult om jeg hadde gått på date med han. Og de vil at jeg skal bli sammen med han. Men jeg vet ikke om jeg skal gi han en "sjanse" eller ei. Siden han er så mye eldre enn meg. Han er kjempe hyggelig og en koselig kar. Jeg er ikke helt sikker på hva vennene og familien min kommer til å si. Og så er jeg ikke sikker på om jeg er like intressert tilbake. Jeg vil ikke såre han, så jeg føler at jeg nesten må gi han en sjanse.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det er ingenting galt i å si nei til å bli med på date med en som er 10 år eldre enn deg. De færreste forventer at du skal si ja til noe sånt, og jeg synes det er rart at så mange av kollegene dine synes det er en god idé. Om du ikke synes det virker som en kjempeidé selv tyder jo det på at du også synes det er litt rart. Og når du i tillegg tenker at du ikke tror du er like interessert som han er, så tror jeg det er bedre å gi han beskjed nå enn å prøve for så å eventuelt finne ut at det ikke var rett likevel.

 

Jeg tror at kollegen din kommer til å skjønne det om du forteller han at du rett og slett synes at aldersforskjellen er for stor. Vær ærlig med han og si at du synes han er en kjempeflott fyr, men at du synes at det er for mange år mellom dere. Det er klart at det påvirker et forhold, og det er det ikke rart at du tenker på. Han skjønner jo selv at 10 år er en stor aldersforskjell, og det kan være grunnen til at han ikke har bedt deg med ut allerede, men heller venter på at du skal gjøre det. Jeg synes du skal snakke med han om det, og bare si det som det er. Man skal aldri gå på date med noen fordi man tror man sårer dem om man ikke gjør det. Man skal tenke på sine egne følelser og preferanser først, og du sårer han mer om du først gir han inntrykk av at du er interessert og så avslutter det senere.

 

Du må selvsagt selv velge hva du skal gjøre, men jeg mener at du har helt rett i at det er en veldig stor aldersforskjell. Vennene og familien din hadde nok reagert på det, men du skal i første rekke tenke på hva du selv føler og mener om det å være sammen med en som er 10 år eldre enn deg.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell