Hopp til hovedinnholdet

Jeg elsker en gutt, men det er stor aldersforskjell mellom oss.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg hadde en kjæreeste vi var sammen i 6 mån. ca, men etter det sa jeg at jeg vil ikke å være kjæreste med ham grunn er at vi kan ikke bli enige om religion. Han vet ikke om det og jeg har ikke sagt det til ham om det. Jeg har også en annen grunn og det er at han er 24 år gammel og jeg er 16 så tror dere at vi kan bli enige eller leve sammen? fordi det er jo stor forskjel mellom to oss. Han prøver å ringe meg noen ganger også spør meg om hvorfor jeg ikke vil forsette med han og at han har lyst å forsette med meg men jeg sier bare at jeg ikke vil. Jeg vet at han elsker meg og jeg elsker jo ham også men er litt usikkert om alder. Jeg tenker hvert eneste minuter om ham klar ikke stoppe å tenke om han. så hva kan jeg gjør det ???

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


På det du skriver forstår jeg det sånn at du slo opp med han fordi dere ikke var enige om religion, og at han er såpass mye eldre enn deg. Og du har ikke fortalt ham den egentlige grunnen, bare fortalt at du ikke vil være sammen med ham mer. Først og fremst synes jeg du bør ta en prat med han hvor du er ærlig med han om hvorfor du slo opp og er usikker på om du vil være med han. Når det er sagt, er det jo veldig stor aldersforskjell på dere, og dere er antagelig på to forskjellige steder i livet. Det kan nok hende at det vil være sunnere for deg å være sammen med folk på din egen alder, samtidig skjønner jeg at du liker denne gutten veldig godt. Når du er så usikker, synes jeg det kan være lurt at du snakker med noen andre om det, fore eksempel helsesøster på skolen din eller helsestasjon for ungdom, eller foreldrene dine. De kjenner deg godt, og har sikkert noen fornuftige råd å komme med.

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell