Hopp til hovedinnholdet

Han er 10 år eldre enn meg.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 96-modell som er forelsket i en gutt som er 86-modell. Jeg vet at han er forelsket i meg, men han holder igjen på grunn av min unge alder. Han sier at hadde jeg vært 3 år eldre hadde han ikke nølt et sekund, men siden jeg er så ung er han redd for hvordan han kommer til å påvirke meg. Han sier han er redd for at jeg ubevisst skal føle jeg må vokse opp for fort, at jeg skal gå glipp av ungdomstiden og slikt. Jeg sier at jeg er klar for kjæreste og at jeg heller til ha han (som jeg vet vil behandle meg med respekt) enn umodne tenåringsgutter som stort sett bare er ute etter sex. Hvorfor er det akseptert at jeg finner meg en umoden tenåring og ikke en seriøs fyr i tyveårene? Hva kan jeg gjøre for å overbevise han at han må tenke med hjertet og følge følelsene sine, altså bli min?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du liker denne gutten.  Jeg syns det er et kvalitetstegn at han ser at han har en livserfaring og er på et annet sted i livet enn deg og at det da ikke er bare, bare å skulle bli kjæreste med deg.  Kanskje er det eneste du kan gjøre å gi dette litt tid og se hva som skjer.  Kanskje må du forholde deg til at det ikke blir noe kjæresteforhold av dette nå.  Det kan være vondt, men sånn er det noen ganger. 

Du syns at "umodne tenåringsgutter" ikke er det store om dagen.  Det skal du få lov til å mene.  Håpet får være at de jo vokser til og modnes etterhvert....

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell