Hopp til hovedinnholdet

Han sa han bare vil være venner. Hva bør jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en veeeldig forvirret jente akkurat nå. For noen måneder siden "holdt" jeg på med en gutt, vi hadde det kjempe kjekt sammen, og jeg var kjempe forelsket. Så etter ett par uker ville han ikke mer. Han sa vi kunne være venner. Jeg var helt knust, hadde trodd det skulle vart mye lenger. Vi snakket ikke sammen på flere uker. Vi går ikke på samme skolen så jeg så han ikke heller. Jeg prøvde å ta opp kontakten litt og litt, men ville ikke virke masete. Men han svarte ikke, og ringte aldri. Gjennom noen felles venner fikk jeg høre at han ennå ikke var over meg... så jeg tok opp kontakten igjen.. denne gangen svarte han. vi er "venner" men jeg føler at begge er både usikre osv. Akkurat nå fortiden er jeg usikker og skuffet over han, det virker som om han IKKE bryr seg... Hva gjør gutter egentlig? Hva skal jeg gjøre? skal jeg prøve å glemme han, vil helst ikke miste han som venn. Føler at jeg kansje er over han men har jo ikke sett han på over to måneder.. Håper på svar! alle venninnene mine har kjæreste og prøver så godt å hjelpe meg men.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er vanskelig å vite sikkert hva denne gutten tenker og hvorfor han gjør som han gjør, men som du selv skriver, så virker det som dere begge kanskje er litt usikre på hva det er mellom dere. Jeg tror det beste vil være om dere tar en prat ansikt til ansikt og prøver å finne ut av hva dere vil. Hvis man ikke få snakket sammen og kun legger vekt på det man hører fra andre, kan det fort bli misforståelser og sånt. Det er viktig at dere er ærlige med dere selv og hverandre om følelsene deres. Hvis du er over han og vil at dere kun skal være venner, så si dette, og hvis du vil at det skal være noe mer mellom dere, forteller du han det. Fortell også at du setter pris på vennskapet deres og ikke vil miste dette. 

 

Jeg skjønner at det er litt kjedelig at alle venninnene dine har kjærester og ikke du, men jeg synes ikke du bør stresse på grunn av dette. Vær deg selv og vær hyggelig og utadvendt, så blir det garantert din tur til å få deg kjæreste etterhvert også.

 

Lykke til!

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse