Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker en som er tre år eldre, er han for gammel for meg? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Heeihei! Jeg er så sykt forelsket! Vet ikke hva jeg skal gjøre, fordi han er 96'er og jeg er 99'er... aldersforsjell! Jeg tror han liker meg også, fordi vi flørter mye.. Men om vi blir sammen, tenk hva andre vil si! Det er 3 år forsjell på oss... Hva syns du ? er han for gammel for meg? :-)) Jeg er redd andre vil kalle meg ting, og baksnakkemeg:pp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så flott at du er forelsket! Det er helt normalt å forelske seg i noen som er tre år eldre eller tre år yngre. Det dere må tenke på er at hvis han er 16 år, er han over den seksuelle lavalder og du ikke, og det er dermed straffbart for han å ha sex med deg. Det er viktig at du ikke føler deg presset for ting som du ikke føler deg klar for. Les mer om den seksuelle lavalder i artikkelen under. Jeg synes ikke du skal bry deg om hva andre vil tenke eller si om dere hvis dere blir sammen, men heller kjenne etter om det er riktig for deg. For du liker han og han liker deg, er det det viktigste. Det kan være lurt å bli bedre kjent med han før dere eventuelt blir sammen, da vil du jo kunne få et bedre inntrykk av hvordan det vil bli i et forhold mellom dere. Les også artikkelen under om aldersforskjell i kjæresteforhold.

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell