Hopp til hovedinnholdet

Jeg har forelsket meg i samfunnsfag læreren!!!

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei jeg har forelsket meg i samfunnsfag læreren!!! i hele 8. og nå halve 9. klasse har jeg bare sett han i samfunn timene, hver gang han kommer inn i klasserommet, eller når jeg ser han, banker hjertet og jeg sitter bare og ser på ham. jeg har prøvd å tenke på andre, og glemme han, men det er UMULIG!! jeg trenger virkelig hjelp, denne såkalte forelskelen går virkelig over samfunn karakterene mine, i og med at jeg pleide å være den flinkeste i samfunn!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det klokeste man kan si til seg selv når man er forelsket i læreren, er at dette ALDRI kan bli noe av. Læreren er nok kjekk, men IKKE oppnåelig som kjæreste. En lærer kan miste jobben om han/hun flørter med eller har et forhold til en elev. Det er ulovlig for læreren. En trener eller annen leder vil også få vanskeligheter hvis han/hun går inn i et kjæresteforhold med en han/hun er trener eller leder for. Dette gjelder uansett alder. Selv om treneren/læreren ikke er så mye eldre enn deg, vil et forhold gi alvorlige konsekvenser.

Noen føler seg tiltrukket av læreren fordi læreren er veldig kjekk, mens andre får gode følelser for læreren fordi de føler seg sett og forstått. Det er viktig å lære seg å kjenne, at det kan være gode følelser for et menneske som er god mot deg uten at det er det samme som en forelskelse. Man kan beundre noen uten at det er det samme som forelskelse. Gode, positive følelser ligner jo på hverandre. Det kan være litt vanskelig å skille. Husk at følelsene styres av DINE tanker. Hvis du sier til deg selv at dette er beundring for, og kanskje glede over en som er kjekk og hyggelig, så vil følelsene dine forholde seg deretter. "Programmer du inn" fornuftige tanker, så løser dette seg.

Og kanskje kan du hvis du våger, bestemme deg for å se litt etter om det kunne være andre rundt deg på din egen alder som også er litt kjekke... På den måten får du jo også et litt annet fokus.

For noen kan det å forelske seg i en som er litt uoppnåelig også være en litt trygg løsning, en øvelse i å kjenne litt på deilige, kriblende følelser, og være trygg på at det slett ikke blir noe kjæreste av dette. For en del er dette et av skrittene på veien mot å modnes til å tørre å forelske seg i en som det kan bli noe med.

 

Du får prøve alt du kan å koble på fornuften din og prøve å holde fokuset på det faglige. 


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell