Hopp til hovedinnholdet

Er 19 og har funnet en jente på 15.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en gutt på 19 som aldri har hatt en kjæreste før. Trangen til å ha ei jente som jeg kan ha en sterk kjærlighet sammen med er stor. Jeg har nettopp trufet ei jente, hun er god å snakke med, har livs erfaring tross ung alder og er gøy å være sammmen med, men hun er 15, blir ikke 16 før om et år. Jeg har selvtilit og vett hva jeg vill, Jeg er skikkelig og vill behandle henne skikkelig men hva kommer andre (samfunnet) til å si når jeg er sammen me ei jente på 15? jeg har ikke for vane å gjøre som andre sier men jeg ønsker respekt for valget av den personen jeg vil dele livet mitt med.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er jo deilig å endelig finne en å forelske seg i.  At dette er en jente som er såpass mye yngre, kan jo gi noen utfordringer, men det kan også gå bra.  Det kommer jo an på mange ting.  Se mer innspill i forhold til det i artikkelen under. 

Jeg tenker at dere kan ta tiden litt til hjelp og ikke gå så raskt frem.  Bli bedre kjent med hverandre og prat sammen om det dere tenker på rundt forholdet.  Ikke forhast dere.  Du kan jo også prate med andre rundt deg om du lurer på hva de tenker om dette, -både venner og familien.  -Men det er jo selvsagt du og jentas valg til sist som teller. 

 

Hensynet til seksuell lavalder kommer jo også inn her, så tenk over det.
Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell