Hopp til hovedinnholdet

Er en jente på 18 som liker en gutt på 25, er det på noen måte ekkelt?  

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 18 år og liker en gutt på 25 år! Er dette på noe måte ekkelt ? Jeg er så redd for hva familien vil tro om meg hvis jeg skal ut med han og slikt. Jeg har et håp om at han er den rette for meg siden han er så god og snill mot meg, har aldri følt meg så spesiell slik jeg gjør akkurat nå.. hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det er på ingen måte ekkelt at du er interessert i en som er 25 år, men noen vil nok si at aldersforskjellen er litt stor. Han er 7 år eldre enn deg, og han er mest sannsynlig i en annen fase i livet sitt og har andre interesser i et forhold. Da er det mange utfordringer man kan komme over hvis man skal bli sammen. Jeg legger ved en artikkel om aldersforskjell i kjæresteforhold som du kan lese og kanskje få litt mer å tenke på. 

 

På den andre siden så skjer det at slike forhold går veldig bra. Det kommer helt an på personene som skal være i det forholdet, hvor åpne man er med hverandre om hva man ønsker og hvordan man vil ha det, hvor fort man vil gå fram osv. Foreldrene dine kommer nok til å bli skeptiske over at du skal date en så mye eldre mann, men jeg tviler på at de kommer til å synes det er ekkelt.

 

Hvis du skal fortsette med dette og se hvor det går, så vil jeg i alle fall anbefale deg å ta det sakte og prøve å se an situasjonen. Tenk over konsekvenser og snakk med han om eventuelle utfordringer og hva han tenker om saken hvis det skulle komme så langt.

 

Hvis du vil at foreldrene dine skal godta dette så burde du snakke med dem om det tidligst mulig, slik at de får en mulighet til å bli komfortabel med situasjonen før dere eventuelt bli sammen. Vær ærlig og åpen med dem, og fortell dem om han! Det er viktig at foreldrene føler at de kjenner han om de skal synes det er greit at dere er sammen.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell