Hopp til hovedinnholdet

Er det noe han prøver å vise? Er han forelsket?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg føler at jeg har blitt forelsket i en gutt som er 18, og jeg er 15. Når jeg er med han så kjører vi som regel rundt i byen ogsånt. Vi kan snakke sammen om alt, uansett hva det gjelder. Når jeg var med han sist, møtte han faren min for første gang, så pappa skulle vite hvem han var osv. Og det gikk ganske greit. Utover kvelden/natten sa han at jeg var jeg var utrolig søt, han likte at jeg var den eneste jenta han har møtt som ikke sminker seg, at jeg var jordnær og at alle jenter burde hatt den kroppstypen som jeg har. (Lange bein, høy og tynn.) Han prøver å kile meg, tulle med meg og vil ha lange klemmer. Så jeg lurer, er det noe han prøver å vise? Er han forelsket? Plis svar, fra dødsforelsket jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg kan ikke gi deg noe fasitsvar på akkurat hva denne gutten føler, men på det du skriver, virker det jo absolutt som han liker deg godt og kanskje er forelsket i deg også. Det at han søker kroppskontakt ved å kile deg og klemme deg, og at han gir deg komplimenter, kan være tegn på at han er interessert i deg og flørter med deg. En god idé kan være at du også viser interesse for han ved f. eks å flørte og vise at du trives i hans selskap. Det er ofte sånn at  gutter blir enda mer interessert i en jente hvis hun viser interesse for han også. Se tips til flørting og hvordan du kan se om en gutt liker deg i artiklene under.

 

Det jeg synes du skal tenke på, er at når det er så stor aldersforskjell på dere, er det noen lover som gjelder. En av dem er loven om seksuell lavalder, som sier at det er ulovlig for han å ha sex med deg (se vedlagt artikkel). Han kan jo også drikke alkohol og du ikke, og det er viktig at du ikke føler deg presset til å bli med på ting du ikke har lyst til eller lov til. Ellers er det jo supert at du hr funnet en gutt som du liker så godt og trives med.

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell