Hopp til hovedinnholdet

Liker eldre menn, er det normalt?  

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei! Jeg føler meg så utrolig uvanlig for tiden, siden jeg begynner å "like" eldre gutter opp i 30 årene og oppover. er dette normalt? det er 3 menner hvor jeg bor som er single, og to av dem har et rykte på seg at de er pedo. følelsen at de er pedo, gjør meg glad, men har ikke peiling hvorfor! jeg prøver hele tiden å komme i kontakt med de. en av de snakker med med ofte på facebook. en av de er naboen og en er læreren min. Læreren min holder på med en aen, noe som jeg blir deprimert av.. er dette normalt? er det noen 14åringer som er sammen med mye eldre menn? Er det rart og få følelser for sånne menn? Kan du hjelpe meg? er så utrolig usikker..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det er vanlig å kunne like læreren og eldre menn som man kanskje ser opp til og har mye med å gjøre. De fleste ser bare på det som en "crush", og ikke noe alvorlig, ettersom det er lite sannsynlig at et slikt forhold faktisk kan skje.

 

Jeg er sikker på at det finnes noen 14-åringer som er sammen med eldre menn, men det er overhodet ikke vanlig. Det er flere som er forelsket i eldre menn, men det er viktig å skjønne at det vanskelig kan bli noe ut av det. For det første er det ikke bra for deg å være sammen med en som nesten kunne ha vært faren din. For det andre så sier det litt om de mennene om de faktisk skulle være interessert i å være sammen med en liten jente. Jeg vil anbefale deg å bare prøve å overbevise deg selv om at det aldri kan bli noe av uansett. Prøv å bagatelliser forelskelsen, tenk at du bare er litt betatt. Prøv å se etter gutter på din egen alder, se om det er noen der du synes er kjekke. Jeg vil også tro at dette er noe som går over etter hvert, og i alle fall om du plutselig finner noen på din egen alder som er interessante! Kanskje er det bare spenningen i det uoppnåelige og det at de er så mye eldre enn deg som tiltrekker deg.

 

Hvis du bekymrer deg mye over dette og tenker mye på det, så er det ingenting i veien for å ta seg en tur til helsesøster for å prate med henne. De er utdannet og vant til å snakke med ungdom om lignende problemer/følelser, og det kan hjelpe å få et annet perspektiv på det. Det kan hjelpe bare det å få snakket ut om det, få fortalt hva du føler og hva du tenker om det.

Les artikkelen jeg har lagt ved, kanskje finner du litt flere råd eller noe som kan hjelpe deg der.

 

 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell