Hopp til hovedinnholdet

Han er eksen til venninnen min. Skal jeg ta kontakt? Er jeg forelsket i han

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei ung, jeg er en jente på 16 år som bare må få noe ut av hjerte. For å lette på trykket. Han er 19 år, og eksen til en bekjent/venninne av meg. For litt siden begynte vi å få kontakt på facebook, vi begynte å prate endel og begge ble nysgjerrige på hverandre. Så en veldig spontan dag bestemte vi oss for å møtes og spise mat i Vika sammen i bilen hans. Denne dagen var koslig, og spennende for min del. Etter dette hyggelige møtet ville vi møtes mer. Nestegang vi møttes var det regn, men jeg kan huske det som en av de beste dagene i mitt liv. Vi satt i Vika til sent på kveld og bare lekeslåss og hadde det koslig sammen, og avsluttet dagen med et litt tullete tungekyss. Jeg blir glad når jeg ser tilbake på det. Han er en gutt som jeg ikke burde falle for. Han fester mye og er 3 år eldre enn meg. Vi møttes senere, men denne dagen ble ikke like bra. Når jeg kom hjem gjorde vi det "slutt". Ingen av oss kunne få følelser for hverandre på grunn av venninna mi og at broren min også har noe sterkt imot ham. Det var også det at han hadde ikke kommet seg over henne ... Vi hadde det morsomt ilag, men nå måtte eventyret ta slutt. Jeg vet ikke om jeg var forelsket i han, for det tror jeg ikke. Men jeg tror at det har kommet noen sommerfugler i magen min. Om de er der på grunn av småforelskelse eller at kjemien bare traff vet jeg ikke. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har ingen å snakke med, siden dette skulle bare være mellom meg og han, noe som det har forblitt. Hva skal jeg gjøre? Skal jeg ta kontakt? Og er jeg forelsket i han? HJELP

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg skjønner at det ikke er så lett for deg når du har så mange motstridende følelser og ikke kan snakke med noen om det. Forelskelse oppleves forskjellig fra person til person og fra gang til gang, det er derfor vanskelig for meg å svare sikkert på om du er forelsket i denne gutten. Men på det du skriver med sommerfugler i magen etc, kan det jo virke som du er litt småforelsket eller betatt. Når han sier at han ikke er over venninnen din og ikke føler at han kan få følelser for deg pga. dette, er det ikke så mye å gjøre med. Du sier jo selv at han er en type du ikke bør falle for fordi han fester mye og broren din ikke liker han. I tillegg er han jo tre år eldre enn deg, og det at han er over 18 og du ikke, gjør at denne aldersforskjellen merkes veldig godt.

 

Med tanke på dette, virker det ikke som denne gutten er noe å satse på for deg, men hvis du føler at det er noe uoppklart med han, synes jeg du bør ta kontakt med han og prate med han om det. Hvis ikke, er nok det beste å prøve å gå videre, og heller prøve å finne noen som er mer på din egen alder og ikke har historie med venninnen din.

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell