Hopp til hovedinnholdet

 interresert i en gutt som er 6/7 år eldre

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei ! jeg har et lite problem, som jeg håper dere kan svare meg på og et spørsmål til dere. nå har det seg sånn at jeg er litt interresert i en gutt som er 6/7 år eldre enn meg. det er noe inne i kroppen min som skjer hver gang jeg ser han, og jeg merker at det er noe ekstra. kjenner fyren godt, men er veldig usikker på om jeg skal si eller gjøre noe. tror jeg liker han , bare at jeg ikke tør å innrømme det for meg selv. snakker en god del med han, men bare ikke på den måten. har ''flørtet'' litt, men er usikker på om at det bare er sånn han er, eller om det er noe. føler han er litt på samme måten med andre jenter, men ikke like mye, men kan jo bare vere noe jeg innbiller meg. det plager meg litt, og føler jeg blir litt sjalu.. hva skal jeg gjøre ? og så problemet mitt.. jeg og bestevenninden min har et veldig godt forhold og snakker om alt ilag, og vet alt om hverandre. men tingen er at jeg har snakket en del om denne gutten med hun, men hun har ikke noe serlig sans for han, og liker han ikke. Hun er den eneste jeg kan snakke med sånne ting om, men når hun ikke liker han, føler jeg ikke at jeg kan snakke med hun om han, siden jeg føler hun blir litt ''irritert''. er ikke så gøyt, for jeg føler jeg må få snakket med noen. så når jeg ikke kan snakke med min egen bestevenn, hva skal jeg gjøre da ? :o hilsen en jente, som hadde blitt utrolig glad for et svar !

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

 

Det er helt vanlig å bli betatt av eldre gutter, og jeg synes ikke det er rart i det hele tatt at du har blitt litt forelsket i en på 20. Sånt skjer, men det går som oftest ganske raskt over. 

 

Jeg synes du skal huske på at det er veldig stor forskjell på en 14-åring og en 20-åring, så sjansen for at dere to kan bli et godt par er nærmest lik null. Man er på helt forskjellige steder i livet, og jeg tror det vil være vanskelig for deg å ha det bra som kjæresten hans. Tenk da, dere har ulike vennekretser, interessert, aktiviteter og hverdagsliv- hva skal dere liksom forenes om? Det vil være mye lettere å være sammen med en som er nærmere deg i alder. 

 

Det er klart at det ikke går an å be deg om å bare bli forelsket i en yngre gutt. Man har ikke kontroll over disse følelsene, og er man forelsket i en på 20, så er man det. Jeg synes du skal tvinge deg selv litt til å  tenke at dere to ikke kommer til å skje, og fjerne fokuset fra det håpet om at dere to kan bli et par. Det er nemlig alle "hva hvis..."-tankene som gjør at forelskelsen sitter i lenger- hadde du visst med hundre prosent sikkerhet at det aldri kom til å bli dere to, hadde du vel ikke giddet å tenke så mye på ham? Forsøk å komme til det stedet inni deg selv!

 

Når det kommer til dette med venninnen din, så synes jeg du godt kan forklare henne hva situasjonen er. Si at du savner en å snakke med om dette her, og at du hadde satt pris på om hun ville lytte til det du har å si. Hun er bestevenninnen din, så jeg er sikker på at hun egentlig forstår hva du går gjennom. 

 

 

Lykke til:)

 Hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell