Hopp til hovedinnholdet

Hva er den normale aldersforskjellen på gutt og jente i et forhold?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Min søster og jeg diskuterte gutter, og jeg gikk inn på facebook for å skjekke noen av gutta i klassen til søsteren min som er fire år eldre. Da sa hun til meg: du vet at de er fire år eldre ja. Det jeg ikke skjønner er om det er noe galt med det. Derfor lurer jeg på; Hva er den "normale" aldersforskjellen på jenta og gutten i ett forhold? Der jenta er yngst og gutten eldst.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Den "normale" aldersforskjellen i et forhold er 1-3 år, men det er forskjell på folk når det gjelder utvikling, og noen er mer modne eller barnslige enn andre. Det er også forskjell på hvor gamle man er, for jo eldre man blir, jo større aldersforekjell er "vanlig". Når du er 13 år og de guttene 17, så synes jeg imidlertid at det er i meste laget. Ofte har en 13 åring lite til felles med en som er fire år eldre. Både sosialt og med tanke på at de er over den seksuelle lavalder og du ikke. Det er selvfølgelig ikke noe galt i å synes at kameratene til søsteren din er kjekke, men jeg synes  ikke du skal prøve deg på dem eller forvente at de skal gjøre det med deg. Det er bedre at du prøver å finne deg noen som er mer på din egen alder. Les også artiklene under.

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell