Hopp til hovedinnholdet

Er det stor aldersforskjell? Hvordan skal jeg si det til foreldrene mine?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei,hei :) Det har seg slik at jeg har fått meg kjæreste, noe som er koslig. Han er 7år eldre enn meg altså 24. Det er endel, men tenker ikke over aldersforskjellen når jeg snakker med ham.Er det veldig stor aldersforskjell, med tanke på hvor gammel jeg er ? For hvis jeg hadde vært 20 så ser man jo ikke aldersforskjellen så godt som når man er 17. Han har ikke vært hjemme hos meg enda fordi jeg vet ikke helt hvordan jeg skal si det til foreldrene mine:P de blir nokk overasket når han er så mye eldre enn meg,hehe.Hvordan skal man si det , uten at det blir noe stor bombe ut av det ... Om du har noen forslag så tar jeg i mot med takk :) Hei og hopp.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Jeg skal ikke legge skjul på at det er en veldig stor aldersforskjell. 7 år er mye. For alt jeg vet kan det godt hende at det vil fungere uansett, men det er likevel viktig at man tenker over forskjellige ting. For deg selv bør du tenke på hva det er som gjør at en mann går etter jenter som er 7 år yngre enn han? Les den artikkelen jeg har lagt ved om aldersforskjell i kjæresteforhold, der det står litt om ulike problemstillinger man kan bli stilt ovenfor når man er sammen med noen som er enten mye yngre eller eldre. Tenk over det.

 

Når det gjelder foreldrene dine, så kommer det nok til å komme som et sjokk på dem uansett hvilken måte du velger å fortelle det på. Jeg tror ikke dette er den type ting som du kan pakke inn og få til å høres mye flottere ut i deres ører. Du er jo den lille jenta deres, og deres jobb er å beskytte deg og passe på deg. Folk flest er skeptiske til så stor aldersforskjell, og foreldre er inget unntak. Det eneste jeg kan si er at du nå burde være helt ærlige mot dem, og ikke holde noe tilbake. Det blir bare verre av å skjule ting. Fortell dem om han nå. Be dem å sette seg ned fordi du vil prate med dem. Si at du har møtt en fantastisk gutt, fortell dem om han, og så sier du at problemet er bare at han er en del år eldre enn deg. Si at du ikke selv tror at det kommer til å bli noe problem, men at du skjønner at de sikkert kommer til å reagere på det. Vær forståelsesfull og vis at du er voksen og ansvarlig. Vis at du har tenkt og reflektert over hvilke utfordringer det kan være med et slikt forhold, og at du ikke bare er blind av kjærlighet.

 

Mvh

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell