Hopp til hovedinnholdet

Han sier at han er forelkset i meg, men han driver fortsatt på med eksen.

Jente 15 år
 

Spørsmål

heiii, jeg er ei jente på 15 år som har noen spørsmål! jeg har drevet på med en gutt som er 3 år eldre enn meg, i ca 4 måneder nå. han har sagt til meg at han er forelsket i meg, men at jeg ikke skjønner det.. og det er jo ikke såå rart at jeg ikke skjønner det, fordi han har ei eks-kjæreste som han er med myye. han har sagt til meg før, at jeg og han bare er venner imens (fordi han har noe ugjort med eksdama si). hun er driitsøt og virkelig utrolig koslig! men hva skal JEG gjøre? jeg er ikke den type jenta som lager drama, og skal oppføre meg som ei bitch fordi jeg er sjalu.. så jeg lar det heller ligge! men han sa til meg senest for en uke siden at han var forelsket i meg. og igår spurte jeg han om å møtes, og da sa han at han ikke kunne pga eksen sin.. hva skal DET bety?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det virker som denne gutten, som du sier, kanskje ikke er helt over eksen sin, og det at han sier at han er forelsket i deg men bare vil være venner imens han gjør det han har uoppgjort med eksen sin, synes jeg ikke du skal finne deg i. Dette er jo på en måte å utnytte deg. Jeg synes at du skal ta en prat med han om dette. Si at enten så blir du og han sammen, eller så kan han glemme det, for sånn det er nå er uakseptabelt. Jeg synes også du skal tenke over aldersforskjellen mellom dere. Han er over den seksuelle lavalder og du ikke, i tillegg til at når han er 18, har han lov til å drikke alkohol etc. Det kan hende at det er bedre for deg å finne deg en på din egen alder. En eldre gutt som utnytter deg som denne gutten gjør, synes jeg ikke er bra. Se også de vedlagte artiklene.

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell