Hopp til hovedinnholdet

Forelska i en som er en del eldre enn meg, men det er vel ikke ulovlig?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei :) jeg lurer på en ting, jeg har akkurat blitt ferdig med første vgs, helse og sosial, og vi var ute i praksis i fire uker i mai. i disse ukene jobbet jeg på den forrige skolen min, og da hadde det begynt en ny lærer der. jeg fulgte en klasse, der han var lærer i noen timer! han er ung og utrooolig hyggelig og kjekk! vi hadde veldig god kontakt mellom oss som "kollegaer", og samarbeidet godt i timene hans, og jeg lærte så utrolig mye om yrket! vi var sammen og spiste i hver pause, og jeg liker han så utrolig godt! jeg vil si det var en ganske flørtende tone mellom oss.. nå på torsdag fikk vi sommerferie, og på fredag var jeg tilbake på skolen for å hilse. da fikk jeg en stoor klem av han, og herregud som det kriblet i magen! jeg la han til på facebook, og han godtok og likte profilbilde mitt. jeg er 16 og han er 24, og det er jo en aldersforskjell, men det er vel ikke ulovlig? han har aldri vært læreren min, han er bare lærer på skolen jeg gikk på i ti år. (og han begynte å jobbe der når jeg begynte på VGS). Så hvis det viser seg at han har like følelser for meg, som jeg har for han, så er det vel bare til å kjøre på holdt jeg på å si? Det er ingen lover osv som kan holde oss tilbake?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!


Det er ikke ulovlig for dere å bli kjærester så lenge han ikke er læreren din. Jeg vil også påpeke at den seksuelle lavalder er 16 år. Du kan lese mer om det i den vedlagte artikkelen nedenfor.

 

Åtte år er en stor aldersforskjell når du bare er 16 år, og det bør du tenke gjennom. Tror du dette er lurt? Det er utfordringer med å skulle være sammen med noen som er så mye eldre enn deg - han har andre interesser enn deg og vil kanskje noe annet med et eventuelt forhold enn det du vil. Han er mer moden enn deg - eller på den andre siden kan det være at han er litt umoden om det er slik at han interesserer seg for jenter som er så mye yngre. Begge deler kan være et problem. Dere er på veldig forskjellig stdium i livet. Og i tillegg ville dere nok opplevd det som ganske utfordrende å finne noen felles møtepunkt med hverandres venner. Jeg legger ved en artikkel om utfordringer som kan komme ved å være i et forhold med aldersforskjell, så du kan lese og tenke litt over det.

  

Jeg må si at jeg ikke ser store muligheter for deg her, men det er selvsagt du som skal bestemme hva du skal gjøre og hva som er best for deg. Følelser er en sterk drivkraft, men noen ganger er man nødt til å tenke på hva som faktisk er rasjonelt og hva som er fornuftig. Men som sagt, så lenge du er over 16 år så er det ikke ulovlig å bli kjæreste med han.Hilsen juristen og ungdomsjournalisten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell