Hopp til hovedinnholdet

Jente, 15, lurer på om forelskelse kan være kur mot depresjon

Jente 15 år
 

Spørsmål

Depression og kjærlighet? Jeg har ikke fått "diagnosen" depresjon, men jeg vet at det er mer enn bare å være litt lei seg, sånn som jeg har vært lenge. Har tatt derpresjonstest på nettet, *På sånn ordentlig side, ikke bare jallagreier* og fikk jo ganske dårlig resultat og sånt.. Og det er ganske mye som har skjedd de siste 3 årene. Jeg skal begynne i 10. og hele 9. klasse har læreren min mast om at jeg er sur, lite motivert osv. Bestevenninnen min flyttet i sommerferien 8.-9, men det begynte en ny jente i klassen etter 1 mnd! Og vi ble ganske så god venner, og skoletida ble bedre! Hun flyttet uheldigvis igjen (fosterfamilie som bare var midlertidig) i påskeferien, og etter det ble skolen og alt ganske kjipt igjen! Kan man si at man har kjærlighetssorg for venner? Læreren min sa at det var en sorgprosess når venner flytter langt vekk. Men ting har blitt lysere de siste 5 dagene sånn ca*! :) For jeg kjenner meg forelsket for første gang på lenge! Jeg gleder meg til ting, har mer energi.. Vanligvis orker jeg ikke ut med venner engang, men da er det skole, og nå har jeg hatt lyst til å jogge, lyst til å være aktiv :) SÅ ALT I ALT: KAN FORELSKELSE ELLER NY KJÆRLIGHET VÆRE EN KUR MOT DEPRESJON?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du har forelsket deg!!! Så deilig!!!

Jeg vet ikke om man kan si at kjærlighet er en kur mot depresjon, men jeg er helt sikker på at det hjelper et langt stykke på vei! Spesielt dersom forelskelsen blir gjengjelt!!! Når du er forelsket frigis det endorfiner i kroppen din. Endorfiner ligner litt på det man får på sykehuset for å ikke ha smerter dersom man feks. skal operere, med andre ord, endorfiner gjør at man får mindre vondt og kan gi en slags følelse av velbehag. Andre ting som kan bidra til utskillelse av endorfiner er trening og seksuell tilfredsstillelse.

 

Når det er sagt tenker jeg uansett at det er viktig at du får litt hjelp til å takle depresjonene dine når du ikke er forelsket også! Jeg vil gjerne anbefale deg å ta kontakt feks. med helsesøster på skolen din, eller evt. helsestasjon for ungdom om det finnes der du bor. Kanskje kan det være nødvendig å gå til psykolog også, eller i stedenfor...

 

Jeg ønsker deg masse lykke til med forelskelse og depresjon! God sommer!

 

PS. sjekk ut linkene nedenfor!

Hilsen

 

Camilla (helsesøster)

 

i samarbeid med ung.no

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker (colourbox.com)

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse