Hopp til hovedinnholdet

Vennene mine liker ikke at han er så mye eldre enn meg, hvordan takle det?  

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 14 som har en kjæreste som er "mye" eldre enn meg. Jeg ser ikke på det som noe problem, for vi er på samme "alder" i hodet, men selvfølgelig, mange av vennene mine gjør ikke det :-) elsker gutten mer enn alt! Hvordan skal jeg takle dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det er normalt at folk reagerer litt når det er stor aldersforskjell mellom to kjærester, og vennene dine gjør nok det fordi de bryr seg om deg og er bekymret for deg. Det er mange problemer og utfordringer man kan støte på når man er sammen med en som er mye eldre enn en selv, og kanskje ser vennene dine lettere dette enn deg som er så forelsket. Det er klart at det kan gå bra, men jeg skjønner at vennene dine er skeptiske.

 

Det eneste du kan gjøre er å prate med dem. Fortell dem hva du føler og hvordan du ser på dette, og spør om de bare kan støtte deg. Si at du har valgt dette, og om det går skeis er det du som må ta konsekvensene, men at du trenger at vennene dine støtter deg. Kanskje vil det bli bedre om de får lov til å møte han og bli kjent med han og se hvordan dere to er sammen?

 

Du kommer nok til å flere ganger møte på folk som er skeptiske til forholdet deres, men da gjelder det bare at du selv er sikker på hva du gjør og at det er rett for deg. Si at du ikke bryr deg om aldersforskjellen, at du er glad i han og vil være sammen med han. Det er ingen som kan krangle på det.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell