Hopp til hovedinnholdet

Går det an at en på 14 er sammen med en på 23?  

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 14 år, og er utrolig forelsket i en på 23. Det er 9 års alderforskjell, og det er utrolig mye og egentlig alt for mye når man bare er 14 år. Det jeg lurte på var, om et er ekte kjærlighet går det ann at en på 14 er sammen med en på 23? Jeg vet jo at det er veldig mye, og kanskje folk ser på det som et forhold som aldri kommer til å vare.. Hva tror du?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

9 år er, som du sier, en veldig stor aldersforskjell, og det er sjelden bra for et forhold. Det er klart det kan være ekte kjærlighet, og man kan være aldri så forelsket, men du kommer ikke utenom at det er utrolig vanskelig å få et slikt forhold til å fungere i lengden.

 

Det mange ting du må tenke gjennom, som det faktum at han er 23 år og går etter en jente på 14. Hvorfor gjør han det? Er det fordi dere har kjent hverandre lenge og utviklet følelser for hverandre, eller har du nettopp møtt han? Så kommer det at dere er på forskjellige stadier i livet. Du har enda mange år igjen av grunnskolen, og han har gått ut av videregående for noen år siden. Kanskje er han i jobb, kanskje studerer han - uansett betyr det at dere vanker i helt forskjellige miljøer, dere har ulike venner som kanskje ikke vil komme overens osv. For ikke glemme det at du er under den seksuelle lavalderen og kanskje ikke klar for et slikt forhold som han antakeligvis søker. I den artikkelen jeg legger ved er det skrevet om flere utfordringer man kan møte på om det er stor aldersforskjell i et forhold.

 

I tillegg må du forberede deg på å takle alt av kommentarer og negative tilbakemeldinger fra venner og familie, selv om det i første omgang er deg selv og hva du vil du må tenke på.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell