Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg fortelle foreldrene mine om han? Burde jeg satse på han?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en aktiv og smilende jente som akkurat har fylt 16 år. For et halvt år siden begynte en 6 år eldre gutt å snakke til meg på facebook, snakket også litt med han i virkeligheten. Nå de to siste månedene har jeg bare fått bedre og bedre kontakt med han, og vi bor ikke langt unna hverandre. Jeg har alltid visst hvem han er, og jeg vet godt at han er en snill gutt som man kan stole på! Han spør meg ofte om jeg vil bli med å finne på noe, men litt av problemet er foreldrene mine. Jeg har aldri hatt kjæreste eller noe lignende, det vil si at jeg heller aldri har tatt med meg gutter hjem eller truffet så mange gutter på fritiden. Burde jeg bare hoppe i det, og fortelle? Litt redd for at de skal reagere på aldersforskjellen, men jeg liker denne gutten utrolig godt, og jeg tror og håper at han også liker meg godt. Virker i allefall som om han bryr seg, og vil ta vare på meg! :-) Er dette en gutt jeg burde satse på? selv, om han trossalt er 6 år eldre? tusen takk på forhånd :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Hvis du har tenkt å møte han flere ganger og se om det kan utvikle seg til et forhold vil jeg absolutt anbefale deg å fortelle det til foreldrene dine med det samme. Hvis du er usikker på hvordan de vil reagere, så er det bedre at du forteller dem det nå enn etter at du har vært sammen med han en stund. Da får de tid til å venne seg til det og bli kjent med han, i tillegg til at du ikke trenger å bekymre deg for å ta han med hjem fordi foreldrene dine ikke vet om han.

 

6 års aldersforskjell når du bare er 16 år er i utgangspunktet ganske mye, men det er ikke opp til meg å vurdere om det kommer til å fungere eller ikke. Det kommer mange utfordringer med det å være sammen med en som er så mye eldre, og disse må du vurdere opp mot deres forhold og dere to som personer. Jeg legger ved en artikkel som beskriver noen av disse utfordringene.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell