Hopp til hovedinnholdet

Vi var gode venner før. Hvordan kan jeg ta opp kontakten igjen?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 15 som går i 10klasse. Har vært forelsket i samme gutten i nå 3år, altså siden 8klasse. Vi går i samme klasse. Før pleide vi å sitte to og to i klasserommet, og da ble jeg sittende med han i ca. 27 uker tilsammen, siden vi har sånn periode hefte som strekker seg igjennom 6-7 uker å vi har sittet sammen i 4 perioder tilsammen. I den tiden hadde vi mye kontakt, etter å ha sittet med han første gang ble jeg skikkelig kjent med han. Eller ihvertfall veldig godt kjent. Jeg er ikke med han i fritiden, noe jeg synes er dumt. Men vi var nesten bestevenner før. Har ikke fult så mye kontakt med han nå lengre... Noe jeg har lyst til å forandre på, siden jeg er veldig forelsket og vil at det skal skje noe mellom oss. Hva kan jeg gjøre for å gjenopprette kontakten og hva kan jeg gjøre for at det skal skje noe mellom oss? Og gjøre at vi blir bestevenner eller kanskje kjærester? Og hvordan kan jeg få til å begynne å være med han på fritiden? Klem, en jente som ikke er så veldig god til dette. Hehe.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det viktigste du må gjøre er å begynne å snakke med han igjen. Gå bort til han i friminuttene for å snakke. Siden dere kjente hverandre så godt før er ikke dette unaturlig i det hele tatt. Dersom du synes at det er vanskelig å starte en samtale nå i starten kan det være lurt å ta med deg en venn eller to de første gangene. 

 

Resten går nok egentlig av seg selv hvis dette er naturlig. Blir dere godt kjent kan du jo selv spørre om dere skal møtes utenfor skolen en dag. Også her kan du ta med deg en venn. Hvis for eksempel du og en venninne snakker med han om en ny film som er kommet på kino kan du jo spørre om dere skal gå å se den en dag alle tre? Da blir dere enda bedre kjent, og det blir lettere for deg å spørre om dere skal finne på noe kun deg og han en dag i fremtiden. 

 

Når det gjelder kjæreste/bestevenn så kommer nok dette til å skje hvis det faller naturlig. Kommer jo ann på om han blir/er forelsket i deg eller ikke. Start med å ta opp kontakten, og se hva som skjer. Dersom du er veldig forelsket i han kan du prøve å flørte litt når dere er sammen for å vise at du er interessert. Dersom han er interessert i deg på samme måte vil han prøve å gjengjelde flørtingen.

 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse