Hopp til hovedinnholdet

Mamma vil ikke la meg bli sammen med han pga at han er to år eldre  

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 14 år gammel jente. Jeg liker en som er to år eldre en meg, men mamma liker ikke at han er eldre. Jeg synes at alder bare er et tall, men mamma vil ikke at jeg skal bli sammen med en som er to år eldre, hva skal jeg gjøre? Vil ikke krangle med mamma, men vil heller ikke at hun skal velge hvem jeg skal være sammen med

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Det eneste du kan gjøre er å prate med henne. Fortell henne hvor godt du liker han. Fortell henne hva du synes om det. La henne fortelle deg hva hun mener er problemet med et slikt forhold og hvorfor hun ikke synes det er bra. Vis at du er moden og ikke begynn å krangle med henne, men hold heller en saklig, rolig diskusjon. Si at du ønsker at du kan vise henne at det ikke nødvendigvis trenger å være så dumt med to års aldersforskjell. Spør om hun kan gi deg en sjanse.

 

Nå vet ikke jeg om du allerede kjenner han og kanskje har holdt på med han, men hvis det er slik at dere begge to liker hverandre og har snakket om dette kan du prøve å ta han med hjem til deg. Du må selvsagt snakke med moren din om det først, men det kan kanskje hjelpe om hun får bli kjent med han.

 

Husk at åpenhet alltid lønner seg. Hun vil stole mer på deg og være mer komfortabel med situasjonen om hun kjenner han og vet hva som skjer mellom dere to. Hvis dere ofte er hjemme hos deg tror jeg det vil gjøre henne tryggere. Hun er nok bare redd for at du skal bli såret eller presset til å gjøre ting du ikke vil/er klar for/gammel nok til.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell